Studiu: Sucurile acidulate cresc tensiunea0 Comments

Publicat in:
Etichete: acidulat, specialisti, studiu, sucuri, teste

Sucurile acidulate si alte bauturi indulcite cu zahar trebuie consumate cu atentie si moderatie. Expertii sustin ca s-a constatat ca sucurile pot creste tensiunea, dupa cum arata un studiu recent.

Sucuri acidulate

Sucuri acidulate

Expertii sunt de parere ca cu cat mai multe bauturi acidulate si dulci se consuma, cu atat sansele ca tensiunea sa fie mai mare cresc, arata studiul efectuat de cercetatorul Ian J. Brown.

Mai precis, o bautura acidulata si dulce in plus pe zi este asociata cu o crestere de 1,6 puncte la tensiunea sistolica si cu o crestere de 1 punct la tensiunea diastolica.

Potrivit specialistilor, acest studiu confirma faptul ca sarea este, pana la urma, principala problema pentru tensiune: participantii la studiu care consumau multa sare aveau tensiunea cea mai mare.

„Stim ca sarea este un factor de risc pentru tensiunea mare, insa descoperirile arata ca sarea si zaharul, combinate in dieta in cantitati mari, pot face mai mult rau decat doar sarea”, sustine autorul studiului.

Sursa citata arata ca studiul a fost atacat rapid de reprezentantii industriei producatoare de bauturi acidulate, care sustin ca cercetarea nu dovedeste impactul direct al acestora asupra tensiunii.

In cadrul studiului, participantii au fost rugati sa spuna ce au baut, in loc sa se faca teste care presupun compararea tensiunii unor persoane care au baut sucuri acidulate cu cea a unor persoane care nu au baut astfel de sucuri.

Aceasta cecetare a mai aratat ca exista o asociere si intre persoanele care beau multe sucuri acidulate, consumul de calorii si sare, dar si obezitate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: Sucurile acidulate cresc tensiunea

Lasă un răspuns