O silueta de vis cu afine la micul dejunUn comentariu

Publicat in:
Etichete: afine, cura de slabire, mic dejun, silueta, slabire, smoothie de afine

O mana de afine in cereale, iaurt sau smoothie, iti transforma micul dejun intr-un rasfat regesc! Sunt considerate super alimente care ne aduc un boost de antioxidanti! Si… surpriza: ne ajuta sa slabim!

Afinele sunt dintre cele mai bune fructe pentru ridicarea nivelului de energie datorita faptului ca sunt foarte concentrate in vitamine, minerale si antioxidanti pretiosi pentru corp.

Smoothie de afine

Smoothie de afine

Despre afine

Afinele contin zaharuri naturale si carbohidrati, principala sursa de energie nutritionala pentru corp, mangan, care transforma proteinele, carbohidratii si grasimile in energie, dar si fibre, care au rolul de a prelungi energia. Si inca un detaliu care n-ar trebui ignorat: afinele au putine calorii, lucru care le face ideale pentru acelea dintre voi care va supervizati silueta in aceasta perioada.

Ca sa cresti puterea energetica a afinelor, le poti combina cu seminte de chia. Unul dintre superalimentele preferate ale sportivilor, semintele de chia elibereaza energia treptat in corp si contin de doua ori mai mult potasiu decat bananele (mineral care promoveaza sanatatea oaselor si dezvoltarea muschilor, necesare pentru efort fizic). Si laptele de cocos este indispensabil. Ofera smoothie-ului o consistenta fina, dar este si bogat in fier, care impiedica aparitia starilor de moleseala si oboseala.

Imi place gustul dulce si aromat al afinelor in briose, insa de cand am descoperit afinele proaspete m-am indragostit iremediabil de aceste fructe.

Obsesia mea: le combin cu cateva feliute de portocale, banane si mere si fac un topping pentru budinca de chia. O minune de mic dejun!

De ce le ador: sunt gustoase, sunt super-sanatoase (au cele mai mari concentratii de antocianine, niste antioxidanti puternici) si au putine calorii (80 de calorii la o ceasca).

Smoothie de afine

Cea mai rapida modalitate de a incorpora afinele in micul dejun este sa le adaugi intr-un smoothie. Combinatiile pe care le poti face sunt infinite si tin, mai degraba, de gust, decat de vreo regula.

Retine: se combina insa foarte bine cu banane si capsuni.

Iata o reteta de smoothie de afine pe care o poti face in diminetile cand te simti obosita. Este super-energizanta!

Reteta pentru smoothie de afine

Combina intr-un blender o ceasca de afine, proaspete sau congelate, cu doua linguri de seminte de chia, o ceasca si jumatate de lapte de cocos, o lingura de miere si o lingura – doua de pudra proteica extrasa din zer cu gust de vanilie.

Pulseaza de cateva ori pana cand obtii o pasta omogena. Serveste acest energizant natural imediat!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O silueta de vis cu afine la micul dejun

Un comentariu

  1. Mihaela

    Ce-o fi aia un „boost de antioxidanti”?! Deja imi inchipui ca trebuie sa fie ceva ce n-a vazut Parisul!!
    Nu mai copiati aiurea articole din cine stie ce reviste fara sa le verificati sa fie pe intelesul nostru!!!

Lasă un răspuns