Cat de importante sunt semintele de floarea soarelui in cadrul unei diete?0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta, diete, energie, floarea soarelui, metabolism, nutritie, seminte

Semintele de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui sunt foarte indicate pentru persoanele care au un mare consum energetic. Acestea contin substante precum proteine, minerale, vitamine si grasimi sanatoase.

Seminte de floarea soarelui

Seminte de floarea soarelui

Majoritatea expertilor in nutritie recomanda consumul de seminte de floarea soarelui pentru ca acestea detin acizi grasi omega 6, carbohidrati, fibre si cam un gram de zahar la o cana de seminte.

Daca veti alege sa mancati astfel de seminte, trebuie sa stiti ca veti putea inlocui cu succes o gustare sau niste biscuiti, mai ales ca au doar 165 de calorii.

Nutritionistii recomanda consumul acestora pentru ca sunt pline de vitamine B1, B6, acid folic, seleniu, magneziu, fosfor, cupru si triptofan.

In jur de 35 de grame de seminte de floarea soarelui asigura circa 60% din necesarul zilnic de vitamina E.

Acestea au sarcina de a proteja pielea de ultraviolete si de a preveni astfel deteriorarea celulelor din cauza actiunii radicalilor liberi. In plus, ii tine la adapost pe oamenii care o consuma de Alzheimer sau cancerul de prostata.

In plus, specialistii spun ca in 35 de grame de seminte de floarea soarelui se afla aproape 34 de procente din doza zilnica de vitamina B1, care are efecte extrem de pozitive asupra sanatatii fizice si psihice, fiind un adeavrat tonic al sistemului nervos.

Vitamina B1 previne bolile de inima si combate chiar raul de masina. In semintele de floarea soarelui (35 de grame) se mai afla si aproape o treime din doza zilnica de cupru, care este un element important care limiteaza formarea radicalilor liberi si intareste sistemul imunitar sau diminueaza simptomele artritei.

Excelente in diete

Aceste seminte pot sa asigure niste diete de succes, ca urmare a faptului ca ele contin o mare cantitate de proteine pe care o contin, in asa fel incat, dupa ce le consumi vei avea o senzatie de satietate.

Semintele de floarea soarelui te scapa de artrita!

Proteinele au sarcina de a ajuta corpul sa transforme grasimile in energie, accelerand metabolismul.

Mai mult, corpul tau nu va mai retine apa, datorita continutului bogat in potasiu din aceste seminte. Este recomandat sa le mananci drept gustari in timpul zilei sau sa iti prepari anumite sandwich-uri in care sa le amesteci si pe ele.

Poti sa le mai adaugi in iaurt, musli si seminte de floarea soarelui si sa ai parte un mic dejun sanatos.

Nutritionistii mai afirma ca semintele de floarea soarelui un sfert din doza de magneziu necesara in fiecare zi, acesta actionand pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale si diminueaza riscul de atac de cord.

In plus, un alt element prezent in seminte, seleniul, inhiba inmultirea celulelor canceroase, iar fosforul energizeaza corpul si te ajuta sa scapi de durerile cauzate de artrita.

Expertii au mai observat in urma unor studii ca fitosterolii diminueaza colesterolul rau din sange, reducand riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Trebuie sa stiti ca fitosterolii se extrag chiar si din porumb sau soia si se adauga in anuminte alimente procesate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de importante sunt semintele de floarea soarelui in cadrul unei diete?

Lasă un răspuns