Ce riscuri intampini daca dormi putin?0 Comments

Publicat in:
Etichete:atac cerebral, cercetare, efecte, experti, greutate, insomnie, riscuri, somn, somn putin, studiu

Cercetatorii spun ca, pe langa toate neajunsurile ce isi au originea in lipsa de somn sau in odihna insuficienta, a mai fost descoperit inca unul: riscul crescut de atac cerebral.

Riscuri somn putin

Riscuri somn putin

Insa, acesta pare sa fie mai cu seama prezent in cazul persoanelor ce nu au probleme cu greutatea.

Cat de mare este riscul?

O cercetare prezentata la o conferinta de profil care a avut loc recent a aratat ca persoanele de varsta mijlocie si varstnicii care dorm de obicei mai putin de 6 ore pe noapte prezinta un risc crescut de atac cerebral, de patru ori mai mare.

Asta se intampla chiar daca persoanele respective nu au astfel de antecedente, nu au greutate peste medie si nici nu sufera de apnee de somn.

Cercetarea a fost realizata la Universitatea Alabama, din Birmingham, a presupus monitorizarea a aproape 6.000 de oameni timp de trei ani.

Expertii sustin ca in mod paradoxal, s-a observant ca, daca in cazul persoanelor cu o greutate normala, dar care nu dormeau suficient, riscul de a suferi un atac cerebral exista, acesta nu era prezent si in cazul persoanelor supraponderale sau obeze, cu aceleasi obisnuinte legate de somn.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 21.02 RONDacia plant pachet anghinare 60cpr 1+1


Dacia plant pachet anghinare 60cpr 1+1
ANGHINAREA (Cynara scolymus) este o plantă recomandată pentru funcţionarea normală a sistemului hepato-biliar.
GLOSAR:

Anghinarea este una din cele mai vechi plante cunoscute în istoria umanităţii. Originară din Etiopia, planta a fost adusă în Europa de Sud, traversând Egiptul Antic, unde a fost consemnată în desenele vechilor civilizaţii. Grecii şi romanii utilizau anghinarea pentru menţinerea sănătăţii ficatului şi vezicii biliare. În secolul al XVI-lea, în Europa era considerată o ,,legumă nobilă\'\', fiind consumată numai de către membrii casei regale şi de oamenii foarte bogaţi. În trecut anghinarea se utiliza datorită proprietăţilor coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, detoxifiante hepatice, hipocolesterolemiante şi hipolipemiante.
În compoziţia plantei au fost identificate următoarele substanţe bioactive: derivaţi cafeoil-chinici (acid clorogenic şi cinarină), flavone (cinarozidă, scolimozidă, luteolină şi cinarotriozidă), lactone sesquiterpenice (cinaropicrină, dehidrocinaropicrină, grosheimină şi cinarotriol), inulină, compuşi triterpenici (lactucerol, taraxasterol), steroli (β-sitosterol, stigmasterol), o sapogenină steroidică, taninuri, mucilagii, pectine, aminoacizi, enzime şi acizi organici.
 
Contribuie la
 - funcţionarea normală a sistemului hepato-biliar, prin:

       - stimularea producerii şi eliminării de bilă;

       - protejarea celulelor hepatice;

       - detoxifierea ficatului;

- menţinerea în concentraţii normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge;

- creşterea poftei de mâncare;

- accelerarea tranzitului intestinal;

- reducerea stărilor de oboseală şi surmenaj.
 
Contraindicatii
 Litiază biliară, obstrucţie biliară, sarcină, alăptare, alergie la anghinare şi/sau la alte plante din familia Compositae (Asteraceae). [...] 

Link-uri Sponsorizate

Ce riscuri intampini daca dormi putin?

Lasă un răspuns