Nu poti dormi noaptea? Iata la ce te expui!0 Comments

Publicat in:
Etichete: accident cerebral, efecte, insomnie, risc, riscuri, studiu

Cei care au insomnii trebuie sa stie ca o asemenea problema creste riscul de a face un accident vascular cerebral, sustin expertii in domeniu.

Potrivit unui articol aparut in revista „Stroke”, insomnia creste acest risc cu 54%.

Riscuri insomnie

Riscuri insomnie

Specialistii in domeniu au studiat informatiile oferite de o baza de date din domeniul asigurarilor de sanatate din Taiwan.

Cine este mai expus?

Expertii au observat ca persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 34 de ani prezinta un risc de opt ori mai mare de a face o astfel de afectiune grava, in cazul in care sufera de insomnie.

Accidentul vascular cerebral apare mai des la persoanele cu varsta de peste 50 de ani, ceea ce nu inseamna ca el nu se poate manifesta si la cele mai tinere.

Aceasta informatie este oferita de autorul studiului, Ya-Wen Hsu, de la Universitatea de Farmacie Chia Nan, din Taiwan.

Expertii au mai afirmat si in trecut ca problemele legate de somn au legatura cu cele cardiovasculare, insa studiul de acum e primul care arata o conexiune intre insomnie si o asemenea afectiune.

Durata insomniei

Durata insomniei este si ea importanta, caci atunci cand aceasta este mai indelungata, riscul de accident vascular cerebral creste si el.

„Ceea ce adauga studiul nostru e faptul ca insomnia trebuie considerata, de asemenea, un factor de risc pentru accidentul vascular cerebral, in special in randul adultilor tineri”, a spus Hsu.

Printre factorii care ne pot expune pericolului se numara, insa, si hipertensiunea, colesterolul ridicat, bolile de inima, diabetul, obezitatea, dieta nesanatoasa, fumatul si antecedentele din familie.

De asemenea, insomnia poate duce la inflamatie sistemica, afectand astfel sistemul cardiovascular.

Specialistii mai spun ca oamenii nu acorda destula atentie acestei probleme, insa sfatul doctorului trebuie neaparat luat in calcul atunci cand incepe sa apara insomnia.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Nu poti dormi noaptea? Iata la ce te expui!

Lasă un răspuns