Resveratrolul si vinul rosu sub lupa0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp uman, efecte, resveratrol, vin rosu

Resveratrolul, antioxidantul din vinul rosu pe seama caruia sunt puse efectele benefice asupra sanatatii, nu ar oferi protectie fata de bolile cardiovasculare, arata o noua cercetare.

Numeroase studii care au scos in evidenta in trecut beneficiile vinului rosu asupra sanatatii.

Vinul rosu - resveratrol

Vinul rosu - resveratrol

Unele dintre acestea au aratat ca resveratrolul prezent in acest vin ar putea preveni imbatranirea creierului si pierderea auzului.

O noua cercetare pune la indoiala ideea ca polifenolii din vinul rosu ar proteja de riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.

„Resveratrolul se afla in centrul atentiei, insa beneficiile acestei substante pentru sanatate nu se confirma”, subliniaza dr. Richard Semba, profesor la Facultatea de Medicina Johns Hopkins din Baltimore, SUA.

Ca sa ajunga la aceasta concluzie, savantii au analizat timp de zece ani datele medicale ale 800 de italieni care locuiau in regiunea viticola Chianti.

Potrivit sursei citate, s-a constatat ca persoanele care aveau un nivel mare al resveratrolului in sange nu erau si cei care aveau cea mai mare speranta de viata si nici nu erau mai ferite de bolile cardiovasculare.

„Nu punem la indoiala efectele benefice ale dietei mediteraneene, care include consumul de vin rosu. Insa tot ce putem spune este ca aceste avantaje provin, fara indoiala, de la alti antioxidanti”, a explicat dr. Richard Semba.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Resveratrolul si vinul rosu sub lupa

Lasă un răspuns