5 idei pentru un pranz sanatos0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, idei, importanta, masa de pranz, pranz sanatos, sanatate


Branza feta este considerata unul dintre cele mai sanatoase tipuri de branza pentru ca are un numar mic de grasimi si calorii.

Legume proaspete trase in tigaie sau inabusite

Desi cartofii prajiti pot parea mai apetisanti, renunta la ei pentru ca iti pot provoca mari probleme de sanatate, nu doar de dieta. Alege dovlecel, vinete, ardei gras, ciuperci, broccoli, conopida, fasole verde si orice alt tip de legume care iti plac pentru a-ti alcatui o garnitura sanatoasa.

Pranz sanatos

Pranz sanatos

Daca esti „carnivor(a)” si nu poti renunta la carne, combina acest mix de legume cu un piept de pui slab, la gratar, sau, si mai bine, cu somon, pastrav sau dorada.

Sandwich cu pui si avocado

Poate crezi ca doar un singur sandwich este suficient pentru masa de pranz si nu te vei satura… In cazul acestuia, sunt slabe sanse. Fructul de avocado contine proteine, grasimi benefice, iar puiul slab este o sursa la fel de buna de proteine, nutrienti care confera o mare satietate. Ca sa fie cat mai sanatos, prepara sandwich-ul cu piept de pui fiert si fa un dressing din avocado, putin usturoi si cateva picaturi de lamaie. Fii atenta si la paine si alege una integrala, cu seminte!

Salata cu pui

In combinatie cu puiul poti sa folosesti o varietate de tipuri de salata (salata verde, rucola, varza chinezeasca), dar si rosii cherry, frunze de spanac, ardei gras, morcovi. Dressingul este recomandat sa fie unul cat mai sanatos (un dressing vinaigrette sau un dressing cu iaurt).

Fereste-te de maioneza sau sosurile de usturoi de la restaurant pentru ca au multe E-uri.

Supa de legume

Nutritionistii spun ca ar trebui sa eviti supele crema (desi sunt foarte delicioase), pentru ca au in compozitie smantana si ingrasa, dar poti sa optezi pentru supe simple de legume.

Daca iti place sa gatesti, poti prepara o cantitate mai mare de supa de legume la inceputul saptamanii ca sa ai si o zi-doua pentru birou.

Daca mananci supa, pune alaturi si niste proteine, ca sa te asiguri ca nu ti se face foame prea repede. Poti incerca sa adaugi supei quinoa, una dintre cele mai bogate semicereale in proteine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

5 idei pentru un pranz sanatos

Lasă un răspuns