5 idei pentru un pranz sanatos0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, idei, importanta, masa de pranz, pranz sanatos, sanatate

Masa de pranz ajunge sa-si piarda din importanta in fata unei agende incarcate la birou. De multe ori avem un pranz haotic, mancam pe fuga sau… nu mai mancam deloc. Descopera situatiile care iti strica pranzul si fa o schimbare!

Desi se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, nici pranzul nu ar trebui sa fie lasat la voia intamplarii. Nutritionistii sunt de parere ca un pranz sanatos este cheia catre mai multa energie, o greutate optima, dar si o stare generala mai buna de sanatate.

Pranz sanatos

Pranz sanatos

Daca mananci un pranz sanatos este mai probabil sa nu-ti mai fie atat de foame la cina, lucru care conteaza la silueta!

Cu toate acestea, multi dintre noi sarim peste masa de pranz pentru ca suntem prea ocupati ca sa mancam. Si foarte rau facem: masa aceasta este importanta nu numai pentru a-ti potoli foamea.

Specialistii spun ca pranzul da o mai mare energie organsimului datorita caloriilor si nutrientilor consumati, dar ajuta si la acelerarea metabolismului. Astfel, daca obisnuiesti sa iei pranzul, vei reusi sa arzi calorii (studiile arata ca persoanele care opteaza pentru un pranz sanatos sunt mai putin tentate sa faca „greseli” de alimentatie in restul zilei si ard mai rapid caloriile deja acumultate in corp), vei avea o performanta mai crescuta la birou si nu vei mai manca atat de mult seara (un obicei prost care duce la ingrasare foarte repede).

Iata 5 idei pentru un pranz sanatos, dar si satitios si delicios in acelasi timp!

Salata mixta

In acest caz, optiunile sunt extrem de varietate si poti alege in functie de legumele care iti plac mai mult. O salata greceasca (rosii, castraveti, ceapa rosie, ardei gra, masline si branza feta) este o buna optiune pentru ca, pe langa legumele ce contin vitamine si minerale pretioase, iti iei si o portie buna de proteine si calciu din branza.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

5 idei pentru un pranz sanatos

Lasă un răspuns