Cum puteti profita de plantele medicinale?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum se prepara, decoct, infuzia, otet, plante medicinale, pulbere, ulei


Mai mult, maceratul se obtine din plante proaspete si uscate.

De exemplu, o cana de apa la temperatura camerei se toarna peste o lingura de planta si se lasa 10, 12 ore, dupa care se strecoara si se foloseste, dupa recomandari, intern sau extern.

Pulberea

Pulberea se obtine din planta bine uscata si maruntita, macinata in rasnita electrica de cafea.

Pulberea se pastreaza, de regula, la rece, in borcane de sticla, bine infiletate. Se macina doar atat cat se foloseste in 14 zile, deoarece dupa aceasta perioada planta isi pierde din calitati.

Tinctura

Tinctura se prepara din plante proaspete sau uscate ori pulbere de plante. La preparare se foloseste numai alcool alimentar, tuica facuta in casa sau vodca.

Amestecul de planta si alcool se tine 14 zile la macerat, timp in care vasul de sticla se agita in fiecare zi. Tinctura se foloseste timp de doi ani de la data la care a fost culeasa planta. Se pastreaza la rece, in sticle mici, inchise la culoare.

Uleiul

Uleiul se prepara punand planta la macerat, pentru 14 zile, in ulei de masline sau de floarea soarelui. Uleiul poate fi folosit intern sau extern, pentru masaj.

Expertii mai afirma ca vinul medicinal se obtine turnand vin de tara, curat, netratat, putin incalzit, peste o cana de infuzie ori decoct de planta.

Se lasa la macerat zece zile dupa care se filtreaza. La nevoie, se iau cinci, sase linguri zilnic.

Otetul medicinal

De asemenea, otetul medicinal se prepara ca si vinul, in loc de vin, amestecam infuzia sau decoctul cu otet. Otetul medicinal se foloseste pentru frectii.

Cataplasmele se prepara din plante proaspete, legume sau faina, de grau, orz ori porumb.

Plantele care se aplica pe piele se zdrobesc putin, se trece peste ele cu sucitorul ori o sticla. Legumele se rad, se face din ele o pasta si apoi, se aplica pe zona bolnava. Faina se amesteca cu apa pana se obtine o pasta si apoi se pune pe locul bolnav.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum puteti profita de plantele medicinale?

Lasă un răspuns