Obezitatea in copilarie determina modificari ale glandei tiroide0 Comments

Publicat in:
Etichete: copilarie, glanda tiroida, obezitate, studiu

Obezitatea in copilarie poate modifica forma unei glande implicate in controlarea cresterii si metabolismului, potrivit studiilor efectuate de cercetatorii italieni.

Testele cu ultrasunete efectuate pe 186 de copii sugereaza ca greutatea corporala mult prea mare duce la modificari structurale ale tiroidei.

Obezitatea si tiroida

Obezitatea si tiroida

Obezitatea cauzeaza bolile tiroidei

Expertii au observat ca obezitatea cauzeaza bolile tiroidei (o glanda ce se regaseste in gat ce secreta hormoni de crestere) si nu invers.

Specialistii sustin ca inca nu e clar daca slabitul poate ajuta la rezolvarea problemei.

Schimbarile pe care cercetatorii le-au observat la tiroida copiilor obezi erau similare cu cele produse in cazul unei boli a tiroidei numite Hashimoto, sistemul imunitar ataca glanda tiroida.

De exemplu, copii respectivi insa nu sufereau de aceasta boala.

Medicul Giorgio Radetti de la Spitalul Regional din Bolzano sugereaza ca inflamatia tiroidei se datoreaza obezitatii.

Medicul italian spune ca rezultatele obtinute la testele cu ultrasunete sunt misterioase, insa sugereaza existenta unei usoare inflamatii.

„Studiul arata modificari ale functionarii glandei tiroide si in structura ei comune la copiii obezi. Am gasit si o asociatie intre indicele de greutate corporala si nivelul de hormoni secretat de tiroida care indica faptul ca excesul de grasime duce la modificari ale glandei tiroide”, a mentionat Giorgio Radetti.

Potrivit BBC, chiar daca slabitul poate duce la situatia in care tiroida functioneaza aparent normal, doctorul a spus insa ca teoria nu a fost inca demonstrata si ca mai este nevoie de teste pentru a afla adevarul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Obezitatea in copilarie determina modificari ale glandei tiroide

Lasă un răspuns