Cum puteti oferi ajutor unui ipohondru?0 Comments

Publicat in:
Etichete: ajutor, boala, ce este ipohondria, cum se manifesta ipohondria, ipohondria, ipohondru, psihoterapeut, terapie

Ipohondria dateaza inca de pe timpul grecului Hipocrate din antichitate. Totusi, ea inca este la moda si acum, in zilele noastre.

Ipohondria

Ipohondria

Ce este ipohondria?

Ipohondria este o boala ce afecteaza atat barbatii, cat si femeile, manifestandu-se printr-o o stare de rau general si o teama obsedanta, nejustificata de boala. Persoana afectata se preocupa in mod excesiv de propria sanatate, are o idee fixa, iar maladia poate imbraca forme grave.

Vindecarea completa nu este decat foarte rar posibila. De aceea, a trai cu un ipohondru este dificil, presupune multa rabdare si intelegere a suferintei acestuia.

In formele cele mai grave ale ipohondriei, numai un sprijin adaptat poate ameliora starea bolnavului, dar este un demers ce dureaza mai multe luni.

Scopul este de a ajunge la a stabiliza ipohondrul, astfel incat aceasta frica exagerata de boala sa nu-i afecteaze viata de zi cu zi.

Cum se manifesta?

Medicii spun ca ipohondrul este zilnic nelinistit si atent la cel mai mic semn al organismului sau pe care il percepe imediat ca o alerta ce-i ameninta viata. Cerceteaza cele mai mici manifestari ale corpului si le interpreteaza ca simptome ale bolii sale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum puteti oferi ajutor unui ipohondru?

Lasă un răspuns