Imbunatatirea memoriei prin reducerea caloriilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: calorii, memorie, reducere, studiu

Diminuarea caloriilor cu 30% pe o perioada de trei luni sporeste capacitatea de a memora cu 20% si reduce dramatic concentratiile de insulina, releva un nou studiu, efectuat recent in Germania.

Dieta - imbunatatirea memoriei

Dieta - imbunatatirea memoriei

Studiul a fost realizat pe un esantion de persoane in varsta, sanatoase, subliniaza inca o data beneficiile unei diete bazate pe reducerea de calorii, noteaza publicatia Nature.

Pana in acest moment, studiile care urmareau efectele reducerii caloriilor au relevat o imbunatatire a sanatatii, insa nu se mentiona nici un efect asupra memoriei.

Neurologul Agnes Floel si o echipa de la Universitatea Munster, Germania, au analizat un grup de 50 de persoane, impartit in trei grupuri: unul si-a mentinut dieta obisnuita, al doilea a redus caloriile iar al treilea a mancat mai multe alimente continand acizi grasi polisaturati, cum ar fi pestele si uleiul de masline.

Sursa citata scrie ca subiectii studiului aveau o greutate normala sau usor supraponderala, si peste 60 de ani.

De asemenea, dupa trei luni de la inceperea experimentului, cercetatorii au descoperit ca cei care au redus caloriile retineau cu 20% mai bine listele de cuvinte decat cei care isi mentinusera dieta sau mancasera mai multe alimente continand acizi grasi polisaturati.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Imbunatatirea memoriei prin reducerea caloriilor

Lasă un răspuns