Dieta ketogenica – regimul care iti schimba viata0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente permise, dieta ketogenica, meniu, pareri, principii, reguli, sfaturi

Ca regula generala, structura numarului total de calorii trebuie sa fie in felul urmator:

  • 70-75% – grasimi;
  • 20-25% – proteine;
  • 5%, in limita a 30-40 de grame – glucide.
Dieta ketogenica

Dieta ketogenica

Desi diferenta dintre grasimi si proteine pare foarte mare, tineti cont ca vorbim de numarul de calorii si nu de grame. Un gram de grasime contine 9 calorii, in timp ce unul de proteine contine 4 calorii, astfel ca daca ne raportam la gramajele mancarurilor, cantitatile sunt aproximativ egale.

Este o dieta bogata in grasimi sanatoasa pentru organism?

Da, cu atat mai mult cu cat dieta cuprinde grasimi sanatoase. Lipsa carbohidratilor va face ca nivelul colesterolului bun (HDL) sa creasca, il va micsora pe cel daunator (compus din lipoproteine cu densitate scazuta) si va duce la scaderea valorilor trigliceridelor, reducand astfel drastic sansele de aparitie ale bolilor de inima.

Alimente permise in dieta ketogenica

Carne: toate tipurile de carne, majoritatea mezelurilor (este recomandat sa cititi bine eticheta, intrucat unele pot contine glucide ascunse);
Lactate: branza feta, unele tipuri de cascaval, branza Gouda, branza topita, telemea;
Oua: toate tipurile de oua;
Legume: ceapa, varza, salata verde, rosii, ridichi, etc.

Aceste alimente pot fi imbinate oricum atat timp cat se respecta gramajele din planul nutritional zilnic. Singura restrictie e in privinta zaharurilor rapide, care sunt interzise cu desavarsire, intrucat va pot scoate din starea de ketoza, respectiv de ardere a grasimilor.

Sfatul nostru: cautati retete culinare specializate pe un numar mic de carbohidrati si adaptati-va meniul dupa ele, dar si dupa preferinte!

Exista efecte secundare?

Nu, asta in ciuda miturilor create in jurul dietei ketogenice. E posibil ca in primele zile de dieta sa apara dureri de cap si imposibilitatea de a se concentra, ambele datorate schimbarii de nutrienti, respectiv inlocuirea glucozei cu ketone, insa ele dispar.

Sfaturile noastre

Beti cat mai multa apa, chiar daca asta inseamna sa mergeti de multe ori la toaleta. Reziduurile rezultate in urma descompunerii celulelor adipoase trebuie inlaturate, iar colonul trebuie mentinut cat mai curat cu putinta;

Un aliat de nadejde va pot fi bauturile light, de tip Cola 0. Nu au calorii si va pot reduce pofta de dulce;

Puteti la fiecare 7-10 zile sa luati o zi de pauza in care sa va reincarcati cu carbohidrati si sa mancati tot ce doriti, fara limita calorica. Veti iesi din starea de ketoza, insa veti avea apoi forte proaspete sa va reapucati de dieta;

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta ketogenica – regimul care iti schimba viata

Lasă un răspuns