Dieta asiatica – sanatate si suplete0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, asia, china, dieta, japonia, orez brun, peste

In Asia, desi oamenii consuma orez aproape in fiecare zi, este un paradox faptul ca totusi, acestia nu se ingrasa. Potrivit opiniei expertilor in nutritie, acest lucru se intampla pentru ca alimentatia asiaticilor se bazeaza in principal pe orezul brun si pe plantele denumite radacinoase.

Sanatate - Dieta asiatica

Sanatate - Dieta asiatica

Asta inseamna ca este vorba despre o cantitate semnificativa de fibre si o cantitate redusa de carbohidrati simpli, mai ales din cei rafinati. Vezi aici dieta cu orez!

De asemenea, s-a constatat in urma unor cercetari efectuate de cercetatorii de la Universitatea din Sanghai, China, ca un alt element important il reprezinta faptul ca in cultura asiatica este impamantenita teoria moderatiei alimentare.

In plus, asiaticii sunt persoane micute de statura, iar structura lor fizica, mostenita pe linie genetica, este una subtire, cu strat adipos foarte mic.

Desi expertii ne anunta ca rata obezitatii a crescut cu 300% in Asia in ultima jumatate de secol, din cauza alimentatiei moderne care contine multi carbohidrati, fata de alte popoare, locuitorii continentului asiatic stau inca bine la capitolul exces ponderal.

Expertii sunt de parere ca explicatia cea mai plauzibila ar fi ca acestia respecta anumite principii: de exemplu, la baza alimentatiei se afla orezul. Apoi, urmeaza consumul de cereale integrale, taietei, legume, fructe si seminte.

In plus, asiaticii beau sake, o bautura locala apreciata drept un excelent digestiv si urmeaza un consum zilnic de peste, iar pe penultimul loc se afla carnea de pui, ouale si dulciurile.

Specialistii in domeniu mai spun ca in varful piramidei alimentatiei in Asia se afla carnea de vita si de porc. Mai mult, toate alimentele consumate zilnic de asiatici, respectiv legumele, fructele si semintele sunt foarte putin procesate.

Acestia mai dau o importanta deosebita in alimentatie speciala uleiurilor vegetale, toate consumate in cantitati rezonabile, iar masa presupune o adevarata ceremonie ritualica: nu citesc ziare in timpul mesei, nu lucreaza sau nu vizioneaza filme artistice.

La masa de seara, mananca foarte putin, cu destule ore inainte de culcare, astfel incat corpul are timp sa proceseze toate alimentele ingerate.

Nutritionistii mai apreciaza ca locuitorii din China si Japonia evita foarte des alimentele acide si consuma cu preponderenta alimente alcaline legume, germeni, orez.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta asiatica – sanatate si suplete

Lasă un răspuns