Cum putem sa traim mai mult?0 Comments

Publicat in:
Etichete: carbohidraţi, longevitate, studiu, trait, zahar

De multa vreme oamenii viseaza la descoperirea unor cai care sa ii ajute sa traiasca mai mult. Numeroase cercetari au sugerat diverse solutii pana acum, insa singurele care au functionat au fost cele medicale.

Vaccinurile si, in general, toate progresele inregistrate in medicina, plus imbunatatirea conditiilor de viata datorita tehnologiei indeosebi, au dus la cresterea sperantei de viata cu mai mult de 50% in ultimul secol, de la 50 de ani la 88, in medie.

Cum traim mai mult

Cum traim mai mult

Expertii spun ca numai ca o viata mai lunga nu inseamna si o viata mai sanatoasa, multe persoane in varsta suferind de boli cronice precum artrita sau diabet.

De pilda, un genetician renumit din Statele Unite ale Americii, Cynthia Kenyon, despre care multi experti considera ca ar fi trebuit sa primeasca un premiu Nobel pentru cercetarile legate de imbatranire, considera ca a descoperit secretul unei vieti mai lungi si mai sanatoase, mai pline de energie.

Carbohidratii

Potrivit Daily Mail, Cynthia Kenyon a ajuns la concluzia ca toti carbohidratii pe care ii consumam, de la banane si cartofi la paine, biscuiti si dulciuri, afecteaza direct doua gene care au legatura cu tineretea si longevitatea.

De aceea, renuntarea la acestia ne-ar putea face sa traim mai mult si sa fim mai sanatosi.

Expertul a mai realizat mai multe studii pe o specie de viermi – C.Elegans (Caenorhabditis Elegans), reusind sa-i faca sa traiasca de sapte ori mai mult decat traiesc in mod normal si sa ramana si mai sanatosi.

Cu toate ca durata medie de viata a acestora este de 20 de zile, Kenyon a izbutit ca, prin influentarea unor gene, sa le prelungeasca viata pana la 144 de zile.

Analizele ei au fost repetate in mai multe laboratoare din intreaga lume, inclusiv pe soareci si sobolani, descoperindu-se ca genele respective au acelasi rol si la acestia. In plus, se crede ca acestea sunt active si la oameni, desi mai este nevoie de multe cercetari pentru a se stabili acest lucru.

Pana in acest moment expertii credeau ca imbatranirea este rezultatul unui fel de uzare, insa faptul ca Cynthia Kenyon a demonstrat ca este vorba de gene deschide posibilitatea unei incetiniri a procesului.

Specialista a manipulat gena care controleaza insulina, iar aceasta la randul ei a influentat o alta, care s-a transformat intr-un fel de elixir.

Aceasta din urma, numita DAF 16, poate declansa o serie de procese de reintinerire, poate stimula sistemul imunitar facandu-l sa lupte mai bine cu infectiile, si poate dezactiva anumite gene responsabile cu aparitia cancerului.

Expertii spun ca in cazul carbohidratilor, acestia determina organismul sa produca mai multa insulina ceea ce impiedica activarea genei care are rol de elixir.

Pe acest considerent, geneticiana crede ca renuntarea la carbohidrati, mai ales la cei rafinati ar putea fi secretul unei vieti mai lungi si sanatoase.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum putem sa traim mai mult?

Lasă un răspuns