Cum pot declansa un atac cerebral cafeaua si suflatul nasului?0 Comments

Publicat in:
Etichete: atac cerebral, cafea, cauze, studiu, suflatul nasului

Cercetatorii din Olanda sustin ca atat sexul, cat si cafeaua, uimirea, dar si suflatul nasului maresc riscul unui atac cerebral.

Cauze atac cerebral

Cauze atac cerebral

Un studiu realizat pe 250 de pacienti a scos la iveala 8 factori de risc in ceea ce priveste hemoragia cerebrala.

Toti acesti factori maresc presiunea sangelui, putandu-se declansa un atac cerebral, dupa cum se specifica in jurnalul Stroke, citat de BBC.

Rezultatele studiului

La trecerea a circa trei ani de monitorizare a subiectilor, cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii Utrecht au stabilit ca suflatul nasului este factorul declansator al unui atac cerebral in 5,4% dintre cazuri, cafeaua in 10,6% cazuri, exercitiile fizice intense in 7,9% cazuri, iar sexul in 4,3% dintre cazuri.

Alte posibile cauze

Expertii mai sustin ca si alte activitati neasteptate pot avea acelasi rezultat, aici intrand consumul de cola, vinovat de declansarea accidentului cerebral in 3,5% dintre cazuri, furia, in 1,3% dintre cazuri si chiar spaima, in 2,7% dintre cazuri.

Chiar si constipatia poate duce la declansarea unui atac cerebral, asa ca trebuie tratata fara intarziere, este de parere dr. Monique Vlak, neurolog si autor al studiului.

Toti factorii enumerati devin periculosi mai ales pe fondul obezitatii, existentei unor vicii precum fumatul si lipsei de exercitiu fizic.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum pot declansa un atac cerebral cafeaua si suflatul nasului?

Lasă un răspuns