Cum pot declansa un atac cerebral cafeaua si suflatul nasului?0 Comments

Publicat in:
Etichete:atac cerebral, cafea, cauze, studiu, suflatul nasului

Cercetatorii din Olanda sustin ca atat sexul, cat si cafeaua, uimirea, dar si suflatul nasului maresc riscul unui atac cerebral.

Cauze atac cerebral

Cauze atac cerebral

Un studiu realizat pe 250 de pacienti a scos la iveala 8 factori de risc in ceea ce priveste hemoragia cerebrala.

Toti acesti factori maresc presiunea sangelui, putandu-se declansa un atac cerebral, dupa cum se specifica in jurnalul Stroke, citat de BBC.

Rezultatele studiului

La trecerea a circa trei ani de monitorizare a subiectilor, cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii Utrecht au stabilit ca suflatul nasului este factorul declansator al unui atac cerebral in 5,4% dintre cazuri, cafeaua in 10,6% cazuri, exercitiile fizice intense in 7,9% cazuri, iar sexul in 4,3% dintre cazuri.

Alte posibile cauze

Expertii mai sustin ca si alte activitati neasteptate pot avea acelasi rezultat, aici intrand consumul de cola, vinovat de declansarea accidentului cerebral in 3,5% dintre cazuri, furia, in 1,3% dintre cazuri si chiar spaima, in 2,7% dintre cazuri.

Chiar si constipatia poate duce la declansarea unui atac cerebral, asa ca trebuie tratata fara intarziere, este de parere dr. Monique Vlak, neurolog si autor al studiului.

Toti factorii enumerati devin periculosi mai ales pe fondul obezitatii, existentei unor vicii precum fumatul si lipsei de exercitiu fizic.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 13.08 RONDacia plant gd muguri arin alb 50 ml flacon dacia plant


Dacia plant gd muguri arin alb 50 ml flacon dacia plant
Gemoderivatele DACIA PLANT sunt obţinute prin prelucrarea mlădiţelor şi/sau mugurilor la 2-3 ore după recoltare şi, astfel, se extrag substanţele bioactive specifice – aminoacizi, proteine, hormoni vegetali de creştere (auxine, gibbereline, citokine), vitamine, enzime, minerale, flavonoide, taninuri, răşini, etc – cu o mare eficienţă.Extractul glicerohidroalcoolic obţinut din muguri de arin-alb acţionează la nivelul:

- aparatului genital feminin şi anexelor lui (uter şi glande mamare),

- sistemului osteoarticular.DESPRE  GEMODERIVATE:

Gemoderivatele sunt extracte glicerohidroalcoolice obţinute din ţesuturi meristematice (muguri, mlădiţe, etc.). În aceste ţesuturi se găsesc şi celule stem vegetale (celule nediferenţiate cu capacitate de autoregenerare şi diferenţiere în celule cu funcţii specializate, având rol de regenerare celulară în organismele vii), similare celulelor stem din organismele umane şi animale.

Hormonii vegetali de creştere din aceste ţesuturi, cum sunt auxinele şi gibberelinele, stimulează detoxifierea celulară prin eliminarea produşilor metabolici toxici, a celulelor moarte din sistemul de apărare al organismului şi a complexelor autoimune care afectează funcţia celulară.Contribuie la- menţinerea sănătăţii uterului şi sânilor

- menţinerea sănătăţii sistemului osos, prin restabilirea densităţii osoase

- procesul de mineralizare al osului

- reducerea secreţiei lactate

- menţinerea concentraţiei normale a albuminelor şi gamaglobulinelor.Precautii

În sarcină şi alăptare se administrează numai cu recomandarea medicului.

Datorită conţinutului de alcool, se recomandă prudență la administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică.ContraindicatiiAlergie la oricare dintre componentele produsului, tratamente medicamentoase (neurologice, psihiatrice etc.) care nu permit consumul de alcool. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cum pot declansa un atac cerebral cafeaua si suflatul nasului?

Lasă un răspuns