Bronzatul artificial da dependenta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: bronzare, cancer, melanom, pericole, salon

Cu toate avertizarile de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, a accidentelor semnalate de presa si a cazurilor de melanom din ce in ce mai dese, cauzate de bronzatul artificial, acesta ramane o atractie irezistibila pentru multe persoane.

O cercetare explica si de ce se intampla acest lucru: se pare ca bronzatul artificial da dependenta.

Bronzare salon

Bronzare salon

Femeile care au apucat sa-i simta gustul nu lasa sa treaca prea mult timp intre doua sedinte, apeland la brozul artificial pentru a arata mai bine, pentru mai multa incredere in propria persoana, ca la un remediu rapid si la indemana, nebagand in seama eventualele pericole la care se expun.

Specialistii aseamana acest tip de dependenta cu cel pentru alcool sau droguri.

In cazurile grave, oamenii au nevoie chiar de ajutor specializat pentru a scapa de aceasta dependenta, relateaza Daily Mail.

Numai in Marea Britanie, bronzatul artificial este vinovat de aparitia a 370 de cazuri de melanom si 100 de decese anual.

Potrivit sursei citate, melanomul a devenit cea mai comuna forma de cancer in cazul femeilor tinere, cate o tanara in varsta de putin peste 20 de ani fiind diagnosticata zilnic.

De pilda, in unele tari, adolescentii sub 18 ani au interdictie, iar aparatele de bronzat care functioneaza cu monede au fost deja scoase in afara legii dupa ce mai multi copii au suferit arsuri folosindu-le fara supravegherea adultilor.

In cadrul unui studiu recent realizat in New York, 421 de studenti au completat un chestionar folosit in mod normal in cazul dependentilor de alcool sau droguri.

Expertii spun ca a reiesit ca doi din cinci dezvoltasera deja o dependenta fata de bronzatul artificial, mergand macar la 2 – 3 saptamani.

S-a dovedit ca dependentii de bronzatul artificial abuzau si de alcool, cannabis sau alte substante, ei avand si simptome de anxietate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Bronzatul artificial da dependenta?

Lasă un răspuns