Esti perfectionist(a)? Iata de ce boli poti suferi!Un comentariu

Publicat in:
Etichete: afectiune, boala, boli, bolile perfectionismului, perfectionism, pshologi, studiu

Din cauza stresului pe care il presupune perfectionismul, se pot manifesta multe probleme de sanatate, avertizeaza specialistii canadieni.

Perfectionismul este un adevarat pericol pentru sanatate.

Bolile perfectionismului

Bolile perfectionismului

Potrivit expertilor care au analizat rezultatele mai multor cercetari efectuate in acest sens, oamenii care sunt prea perfectionisti pot avea probleme.

Specialistii canadieni de la Universitatea York trag un semnal de alarma. „Atunci cand atingerea perfectiunii devine o nevoie obsesiva, se favorizeaza stresul extrem, care poate afecta nu numai relatiile cu cei din jur, ci si sanatatea”, explica Gordon Flett, profesor de psihologie.

Ce boli poti avea?

De pilda, perfectionismul poate duce la aparitia:

Studiul specialistilor din Canada arata ca perfectionistii au un risc de 51% mai mare de a isi pierde viata in mod prematur.

Atunci cand corpul este supus unui stres intens, glandele suprarenale elibereaza neurotransmitatori care pregatesc corpul de „lupta”.

In plus, ritmul cardiac creste, la fel ca si tensiunea, producandu-se si o dilatare a cailor respiratorii si a arterelor coronariene.

Daca, in cazul unui episod pasager, corpul isi poate reveni dupa, la perfectionisti, aceasta tensiune nervoasa constanta epuizeaza incetul cu incetul organismul, favorizand dezvoltarea unor boli.

Dr. Danielle Molnar, psiholog la Universitatea Brock din Canada, avanseaza si o explicatie suplimentara: perfectionistii refuza adesea sa ceara ajutorul, nedorind sa lase impresia ca nu se pot descurca singuri.

Psihologul mai spune ca sustinerea sociala a fost recunoscuta de numeroase studii ca fiind unul dintre factorii principali care contribuie la o stare buna de sanatate si la prelungirea duratei vietii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Esti perfectionist(a)? Iata de ce boli poti suferi!

Un comentariu

  1. ADRIANA

    FOARTE ADEVARAT!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns