Boli in functie de culoarea ochilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, culoare, culoarea ochilor, ochi

Expertii sustin ca daca ochii tai au o anumita culoare, aceasta reprezinta un un bun indicativ al riscului de a suferi de cateva afectiuni, aici intrand vitiligo si cancerul de piele. Aceasta este concluzia unui studiu recent.

Boli in functie de ochi

Boli in functie de ochi

Persoanele cu ochi albastri

Cercetarea, publicata de jurnalul Nature Genetics, citat de Huffington Post, arata ca persoanele cu ochi albastri prezinta un risc mai mic de a suferi de boala numita vitiligo, cand pigmentul din piele si par se pierde, aparand portiunile albe.

Ochii caprui

Studiul realizat de oameni de stiinta de la Universitatea Colorado a aratat si ca personale cu ochi caprui prezinta un risc mai mic de cancer de piele.

„Genetic, din multe puncte de vedere, vitiligo si melanomul sunt privite ca fiind afectiuni aflate la poli opusi. Unele dintre variatiile genetice care fac ca riscul de vitiligo sa fie mare protejeaza insa de melanom si invers”, explica Dr. Richard Spritz, implicat in cercetare.

Cercetarea in urma careia s-a ajuns la aceste concluzii a fost realizata pe 3.000 de subiecti, acestora fiindu-le analizate mai multe gene aflate in legatura cu bolile vizate.

Expertii spun ca vitiligo afecteaza, in SUA, unde s-a realizat studiul, una din 100 de persoane. E greu de tratat, putand sa apara concomitent cu hipertiroidismul, boala Addison, dar si cu un tip de anemie.

Ochii verzi

Melanomul, pe de alta parte, este extrem de periculos, aparand mai ales in cazul persoanelor cu piele deschisa la culoare, ochi albastri sau verzi si par blond sau roscat.

Riscuri

Alti factori de risc sunt bronzatul, arsurile solare serioase, adesea in copilarie, expunerea in mod frecvent la soare, antecedentele ce tin de familie – orice tip de cancer – sau un sistem imunitar slab.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Boli in functie de culoarea ochilor

Lasă un răspuns