Cat de bun este siropul de artar pentru corpul tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete: artar, beneficii, canada, corp, nutritie, proprietati, quebec, sirop

Apa de artar

In Canada se obsinuieste ca odata cu topirea zapezilor si trecerea spre nord a pasarii de zahar sa fie demarata recoltarea apei de artar.

Expertii sustin ca apa de artar are o concentratie de zahar cuprinsa intre 2 si 3% si din ea se prepara siropul de artar, despre care nutritionistii spun ca ar fi unul dintre cei mai sanatosi indulcitori din lume.

Sirop de artar

Sirop de artar

De exemplu, in provincia Quebec se recolteaza peste 90% din siropul de artar din Canada.

Asta inseamna cam trei sferturi din recolta mondiala.

Potrivit specialistilor, inainte de 1700, amerindienii aveau o metoda extrem de simpla de a recolta apa de artar.

Primavara, cu o secure, faceau o crestatura in trunchiul copacului in care puneau o bucatica de lemn ca un jgheab.

Lichidul astfel colectat era pus la fiert afara, in aer liber, fara teama de virusi si microbi. Prin evaporarea apei, lichidul devenea mai dulce, adica ceea ce se numeste sirop de artar, cu o concentratie de zahar de 8%.

In Canada, colonistii europeni au adus niste imbunatatiri procesului de colectare si prelucrare a siropului de artar, dar nu prea multe.

In plus, istoricii sustin ca abia spre sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea au inceput sa apara asa-numitele „cabane de zahar”, la inceput rudimentare, care produceau sirop si zahar de artar doar pentru nevoile familiei.

Pe la jumatatea secolului trecut, asa numitele „cabane de zahar” au devenit ceea ce sunt astazi, adevarate intreprinderi moderne de producere a siropului si zaharului de artar.

Acum, apa de artar este adusa in rezervoare, pentru prelucrare, direct din plantatii de sute de arbori printr-un sistem de conducte de material plastic, in conditii igienice deosebite.

Ce contine siropul de artar?

Nutritionistii mai sustin ca siropul de artar contine

  • mangan
  • zinc
  • potasiu,
  • calciu,
  • fosfor si
  • sodiu.

La ce ajuta siropul de artar?

Acestia mai afirma ca siropul de artar poate fi utilizat ca indulcitor, poate fi folosit la ceai si cafea.

Potrivit acestora, siropul de artar poate fi consumat cu iaurt, cereale, clatite, gogosi.

Potrivit sursei citate, unii nutritionisti spun ca siropul de artar, in amestec cu apa si suc de lamaie proaspat stors, consumat trei zile la rand, ajuta organismul sa se detoxifice.

In plus,  siropul de artar are, ca efect al detoxifierii, si scaderea in greutate, organismul eliminand surplusurile nocive. Mai multe despre dieta cu sirop de artar puteti gasi aici!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de bun este siropul de artar pentru corpul tau?

Lasă un răspuns