ADN artificial – Acum este posibil0 Comments

Publicat in:
Etichete: adn, artificial, descoperire, experti, laborator

Savantii au reusit sa creeze in laborator primele componente de ADN artificial. Acestia au lucrat la proiect nu mai putin de 15 ani.

Cercetatorii au creat o celula vie ce contine doua componente de ADN. O asemenea reusita aduce omenirea mai aproape de celule capabile sa produca singure medicamente.

ADN artificial

ADN artificial

Potrivit Gizmodo, viitorul ne poate rezerva chiar si forme de viata care nu seamana cu nimic de pe planeta noastra.

Coordonatorul studiului, Floyd Romesberg, sustine ca celula respectiva stocheaza o cantitate mare de informatii genetice.

Expertul spune ca este pentru prima data cand ADN-ul sintetic e prezent alaturi de o forma naturala de viata.

Potrivit specialistilor, ADN-ul de pe Terra e alcatuit din doar patru subunitati, cunoscute si ca nucleotide.

Acestea sunt reprezentate de literele A, T, C si G. Acum, posibilitatile par nelimitate, caci oamenii de stiinta i-au adaugat inca doua componente. Astfel, viata nu mai e posibila doar datorita acestor patru subunitati.

Mai mult, s-a afirmat chiar ca un organism viu poate fi creat exclusiv din nucleotide artificiale, care sa semene foarte putin cu cele naturale. O asemenea afirmatie ii apartine lui Steven Benner, cel care a inceput sa faca astfel de studii in anii ’80.

„Nu cred ca exista o limita. Daca mergi inapoi si rescrii evolutia timp de patru miliarde de ani, poti obtine un sistem genetic diferit”, a declarat el pentru publicatia Nature, care gazduieste articolul pe aceasta tema.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

ADN artificial – Acum este posibil

Lasă un răspuns