Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 28, 2014

Zgomotulul din trafic creste riscul de atac cerebral pentru varstnici

Publicat pe 28 mai 2014 at 5:30am

Specialistii au observat in urma unui studiu, ca expunerea la zgomotul din trafic mareste considerabil riscul de atac cerebral in randul varstnicilor.

Astfel, pentru fiecare 10 decibeli in plus, riscul de atac cerebral in randul celor trecuti de 65 de ani creste cu mai bine de un sfert (27%).

Potrivit datelor publicate de Daily Telegraph, autorii studiului realizat in Danemarca, publicat in European Heart Journal, sunt convinsi ca exista o legatura directa intre zgomotul din trafic si atacurile cerebrale suferite de varstnici.

Studiile efectuate in mod anterior au indicat faptul ca…

Cat de importante sunt semintele de floarea soarelui in cadrul unei diete?

Publicat pe 28 mai 2014 at 5:15am
Semintele de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui sunt foarte indicate pentru persoanele care au un mare consum energetic. Acestea contin substante precum proteine, minerale, vitamine si grasimi sanatoase.

Majoritatea expertilor in nutritie recomanda consumul de seminte de floarea soarelui pentru ca acestea detin acizi grasi omega 6, carbohidrati, fibre si cam un gram de zahar la o cana de seminte.

Daca veti alege sa mancati astfel de seminte, trebuie sa stiti ca veti putea inlocui cu succes o gustare sau niste biscuiti, mai ales ca au doar 165 de calorii.

Nutritionistii…

Diminuarea riscurilor unor probleme de vedere

Publicat pe 28 mai 2014 at 5:00am

Nu toate bolile de ochi pot fi prevenite, insa exista totusi masuri pe care le poti lua pentru a reduce riscul de a-ti pierde vederea si pentru a-ti imbunatati sanatatea ochilor.

Un rol important in evitarea afectiunilor oculare grave, si chiar a orbirii, il au examinarile oftalmologice facute in mod regulat, mai ales in etapa varstei mijlocii.

Iata ce poti face pentru a avea mai multe sanse de a-ti pastra vederea buna pe parcursul anilor:

Poarta ochelari de soare

Ochelarii de soare care blocheaza razele ultraviolete in proportie de 100% pot intarzia…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,