Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 21, 2014

Cat de mult cresc antipsihoticele riscul de moarte prematura?

Publicat pe 21 mai 2014 at 5:30am

Expertii spun ca medicamentele antipsihotice prescrise bolnavilor de Alzheimer pentru a trata problemele psihice asociate bolii cresc riscul de moarte prematura.

Aceasta este concluzia unui studiu intreprins de cercetatorii britanici.

Cercetarea expertilor de la King’s College din Londra demonstreaza ca persoanele cu Alzheimer care sunt sub tratament cu antipsihotice prezinta un risc de moarte prematura cu 42% mai mare decat in cazul pacientilor care si-au schimbat tratamentul, citat de Reuters.

Acest studiu a durat trei ani si a reunit 128 de pacienti cu varste intre 67 si 100 de ani.

Care este riscul?

Dupa un an,…

Ce fel de grasimi ar trebui sa consumi?

Publicat pe 21 mai 2014 at 5:15am

Pana nu de mult, perceptia generala era aceea de a te feri complet de grasimi in cazul in care vrei sa slabesti si sa iti mentii o stare cat mai buna a sanatatii.

Cu toate acestea, lucrurile nu stau chiar asa…

De exemplu, nu toate grasimile sunt la fel. In cazul in care mananci un hamburger cu cartofi prajiti nu este acelasi lucru ca si cum ai consuma nuci sau avocado. Grasimile saturate, cu hidrogen, si solide, la temperatura camerei, cresc nivelul de colesterol rau.

Cele nesaturate, insa, imbunatatesc sanatatea inimii si circulatia si cresc nivelul colesterolului…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,

Bronzatul artificial da dependenta?

Publicat pe 21 mai 2014 at 5:00am

Cu toate avertizarile de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, a accidentelor semnalate de presa si a cazurilor de melanom din ce in ce mai dese, cauzate de bronzatul artificial, acesta ramane o atractie irezistibila pentru multe persoane.

O cercetare explica si de ce se intampla acest lucru: se pare ca bronzatul artificial da dependenta.

Femeile care au apucat sa-i simta gustul nu lasa sa treaca prea mult timp intre doua sedinte, apeland la brozul artificial pentru a arata mai bine, pentru mai multa incredere in propria persoana, ca la un remediu rapid si la indemana, nebagand…

Permalink  |  Tagged with: , , , ,