Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 16, 2014

Cum iti ajuta sanatatea otetul de mere?

Publicat pe 16 mai 2014 at 5:30am

Nutritionistii sustin ca otetul de mere este excelent in salate, mai ales cand nu ai la indemana lamai, dar acesta nu este singura sa utilizare.

Otetul de mere are numeroase alte intrebuintari in bucatarie si nu numai:

Digestie buna

Digestie buna si toxiinfectii alimentare: otetul contine acid malic, care rezolva probleme digestive precum constipatie si reflux gastric.

Ajuta in toxiinfectiile alimentare

Expertii spun ca datorita proprietatilor antifungice, antibacteriene si antivirale, o lingura de otet dizolvata intr-un pahar de apa contracareaza si efectele toxiinfectiei alimentare.

Rezolva insomniile

Probleme cu somnul: un pahar de apa fierbinte cu…

Imbunatatirea memoriei prin reducerea caloriilor

Publicat pe 16 mai 2014 at 5:15am

Diminuarea caloriilor cu 30% pe o perioada de trei luni sporeste capacitatea de a memora cu 20% si reduce dramatic concentratiile de insulina, releva un nou studiu, efectuat recent in Germania.

Studiul a fost realizat pe un esantion de persoane in varsta, sanatoase, subliniaza inca o data beneficiile unei diete bazate pe reducerea de calorii, noteaza publicatia Nature.

Pana in acest moment, studiile care urmareau efectele reducerii caloriilor au relevat o imbunatatire a sanatatii, insa nu se mentiona nici un efect asupra memoriei.

Neurologul Agnes Floel si o echipa de la…

Permalink  |  Tagged with: , , ,

Obezitatea in copilarie determina modificari ale glandei tiroide

Publicat pe 16 mai 2014 at 5:05am

Obezitatea in copilarie poate modifica forma unei glande implicate in controlarea cresterii si metabolismului, potrivit studiilor efectuate de cercetatorii italieni.

Testele cu ultrasunete efectuate pe 186 de copii sugereaza ca greutatea corporala mult prea mare duce la modificari structurale ale tiroidei.

Obezitatea cauzeaza bolile tiroidei

Expertii au observat ca obezitatea cauzeaza bolile tiroidei (o glanda ce se regaseste in gat ce secreta hormoni de crestere) si nu invers.

Specialistii sustin ca inca nu e clar daca slabitul poate ajuta la rezolvarea problemei.

Schimbarile pe care cercetatorii le-au observat la tiroida copiilor obezi erau similare cu cele…

Noi descoperiri in privinta secretului tineretii vesnice

Publicat pe 16 mai 2014 at 5:00am

Savantii din SUA au facut experimente cu transfuzii de sange de la cobai tineri la unii mai in varsta. Ei au descoperit ca inima si creierul celor varstanici au functionat mai bine in urma efectuarii procedurii.

„Aceasta descoperire ar putea schimba radical lucrurile”, spune expertul in neurologie Rudolph Tanzi, de la universitatea Harvard.

Studiul s-a bazat pe cateva experimente facute in anii ’50 de doctorul Clive M. McCay, de la universitatea americana Cornell.

Expertul a observat ca prin unirea vaselor de sange a unor cobai, cei batrani au avut un corp intinerit datorita plasmei primite. Clive M….