Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 12, 2014

Din ce cauza ne intristam cand se schimba vremea?

Publicat pe 12 mai 2014 at 5:30am

In anotimpul rece oamenii care sufera de indispozitii de sezon s-ar putea descoperi cu o mina tot mai intunecata.

Expertii spun ca tulburarea provocata de schimbarea anotimpurilorindispozitia care insoteste scurtarea zilelor si aparitia noptilor mai lungi – afecteaza in prezent milioane de oameni, dar nu a putut fi explicata stiintific pana acum.

Savantii au identificat insa o serie de efecte care se produc la nivelul creierului, o data cu sosirea toamnei, efecte aflate la originea afectiunilor si a dispozitiei schimbatoare.

Tomografiile efectuate in perioade diferite ale anului au scos la iveala variatii…

5 idei pentru un pranz sanatos

Publicat pe 12 mai 2014 at 5:05am

Masa de pranz ajunge sa-si piarda din importanta in fata unei agende incarcate la birou. De multe ori avem un pranz haotic, mancam pe fuga sau… nu mai mancam deloc. Descopera situatiile care iti strica pranzul si fa o schimbare!

Desi se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, nici pranzul nu ar trebui sa fie lasat la voia intamplarii. Nutritionistii sunt de parere ca un pranz sanatos este cheia catre mai multa energie, o greutate optima, dar si o stare generala mai buna de sanatate.

Daca mananci un pranz sanatos este…

Cum poti sa iti mentii rinichii si arterele curate?

Publicat pe 12 mai 2014 at 5:00am

Medicii spun ca rinichii joaca un rol foarte important in curatarea corpului, inclusiv a arterelor.

In cazul in care acestia nu mai functioneaza cum trebuie, nu mai au capacitatea sa scape organismul de reziduuri, si arterele imbatranesc, asa ca problemele corpului uman vor fi din ce in ce mai mari, pana la momentul in care acesta va claca.

Apa

Potrivit Swanson Vitamins, este esential sa bei apa cat mai multa. Riscul bolilor de rinichi va scadea in acest fel cu pana la 20%.

Este recomandat sa porti o sticla cu apa cu tine peste tot pe unde…