Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 11, 2014

Afectiuni ale persoanelor impulsive

Publicat pe 11 mai 2014 at 5:30am

Cei care au un temperament mai aprins au un risc mai mare de a face infarct sau accident vascular cerebral, potrivit cercetatorilor americani.

Atacul cardiovascular

Furia precede adesea un atac cardiovascular sau il favorizeaza.

Expertii din SUA au identificat primele doua ore dupa un episod de furie ca fiind cele mai periculoase in acest sens. Sunt la risc in special persoanele care au un istoric de boli cardiovasculare, au declarat cercetatorii publicatiei „Jurnalul European al Inimii”.

Astfel, in primele doua ore dupa un episod de furie, riscul de infarct creste de cinci ori, iar cel…

4 pasi pentru a manca corect

Publicat pe 11 mai 2014 at 5:05am

Sa ai armonie la masa nu inseamna doar sa fii cu cei dragi si sa mananci bine. Armonie inseamna sa mananci constient. Adica: sa dai atentie fiecarei imbucaturi, sa simti gustul, textura, mirosul.

Mananca incet si mesteca complet

Cand mananci nu trebuie sa te grabesti, ci sa savurezi fiecare inghititura!

Scopul? Te vei satura mai repede pentru ca esti concentrata la mancare. Altfel, creierul nu va inregistra senzatia de satietate si vei continua sa mananci desi esti deja satula.

Avantaj: NU risti sa te ingrasi pentru ca mananci prea mult!

Sfat: este important sa mesteci complet mancarea; sistemul digestiv…

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,

5 trucuri care te pot ajuta sa tii mai usor cura de slabire

Publicat pe 11 mai 2014 at 5:05am
Alege sa mananci mai sanatos si vei si slabi

Ca sa slabesti insa mai responsabil, noi iti recomandam sa nu urmezi neaparat o anumita cura de slabire, ci sa-ti faci un regim alimentar mai sanatos. Vei vedea ca daca renunti la cateva categorii de alimente riscante, vei reusi sa slabesti fara sa te infometezi si fara sa-ti creezi frustrari. Printre acestea se numara: dulciurile, zaharul, sucurile carbogazoase, fainoasele (paine alba, pastele, orezul), mancarurile procesate (mezeluri, preparate congelate etc).

Pe acestea le poti inlocui cu fructe proaspete, legume crude sau gatite,…

Cum puteti profita de plantele medicinale?

Publicat pe 11 mai 2014 at 5:00am

Multe persoane beau ceai, de placere sau la nevoie, in caz de boala, dar putini oameni stiu cum sa-l prepare, pentru a fi cat mai eficient.

Iata, mai jos, cele mai cunoscute forme de pregatire a preparatelor din plante medicinale.

Infuzia

Infuzia, adica ceaiul de baut, se face din plante proaspete sau uscate. Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta, se acopera vasul si se lasa la infuzat, zece minute dupa care se strecoara si se bea in timp, pe parcursul a 10, 15 minute.

Planta nu se fierbe niciodata. In caz de…