Studiu: Obezii nu citesc etichetele de pe produsele alimentare0 Comments

Publicat in:
Etichete: etichete, obezitate, produse alimentare, stil, studiu

Savantii din cadrul Universitatii din Santiago de Compostela din Spania au observat ca reprezentantele sexului frumos care citesc etichetele de pe produsele alimentare sunt mai slabe decat cele care nu le citesc.

Obezii nu au niciodata obiceiul sa citeasca etichetele cu indicatii privind continutul ambalajului si parametrii respectivi, indeosebi datele privind nivelul caloric, ponderea glucidelor, lipidelor sau a proteinelor.

Obezii nu citesc etichetele

Obezii nu citesc etichetele

Expertul Marma Loureiro, de la respectiva universitate, a constatat ponderea obezilor in spatiul american, astfel:

  • la populatiile de culoare non-latine: 49,5%
  • la americanii mexicani 40,4%
  • la latinii americani 39,1%
  • la non-latinii albi 34,3%.

In plus, o mare parte dintre acestia nu acorda nicio atentie parametrilor aferenti alimentelor consumate.

Nutritionistii spun ca toate aceste categorii de obezi nu au obiceiul sa citeasca etichetele si nici nu au alte informatii cu privire la valoarea energetica a alimentelor.

Mai mult, profesorul a observat ca fumatorii din intreaga lume sunt mai putin curiosi sa afle continutul specificat pe etichete, decat nefumatorii.

Expertul crede ca fumatorii acorda mai putina atentie stilului de viata si tocmai prin aceasta au ajuns fumatori.

Din cauza modului de comportare fata de propria lor persoana, fumatorii se arata adesea indiferenti fata de ingrijirea sanatatii si, implicit fata de alimente, pe care le consuma fara prea mult discernamant.

Profesorul respectiv a mai observat ca populatia de la orase este mai atenta cu alimentatia pe care o consuma decat cea din mediul rural iar cei cu studii superioare sunt mai atenti decat cei cu studii medii sau cei fara studii.

Cercetand atentia pe care consumatorii o acorda etichetelor de pe ambalajele cu alimente, profesorul Marma Loureiro a stabilit ca numai 58% din barbati sunt curiosi sa afle continutul acestora, in timp ce procentul femeilor se ridica la 74%.

Si alte studii, realizate la Universitatea din Tennessee si Institutul Norvegian pentru Cercetari Agricole au ajuns la concluzii asemanatoare.

Savantii apreciaza ca femeile care consulta etichetele de pe ambalajele alimentare au greutatea mai scazuta cu 1,48 puncte procentuale, decat altele.

Toate studiile realizate in tarile dezvoltate au demonstrat ca, in ultimii ani, obezitatea creste tot mai mult, iar una din cauze este aceea ca populatia consuma alimente fara sa stie in ce masura acestea sunt benefice sanatatii.

Atat universitatea din Spania, cat si cea din Norvegia au ajuns la concluzia ca populatia trebuie educata in sensul informarii cu privire la principiile active continute in alimente, iar inscriptionarea acestora trebuie extinsa, de la cele preambalate, la toate alimentele, inclusiv ceea ce se consuma in restaurante, unde continutul ar trebui sa fie specificat chiar pe meniu, alaturi de pretul si de gramajul respectiv.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: Obezii nu citesc etichetele de pe produsele alimentare

Lasă un răspuns