Stai mult pe scaun? Iata ce poti pati0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, riscuri, sanatate, statul pe scaun

Cei care activeaza intr-un birou si care stau mult pe scaun risca sa aiba un posterior mai mare, arata un studiu realizat recent.

Statul pe scaun

Statul pe scaun

Expertii ne anunta ca statul ore la rand pe scaun favorizeaza inmultirea celulelor de grasime si luarea in greutate la nivelul posteriorului, informeaza Medisite.fr.

Aceasta concluzia le apartine specialistilor israelieni de la Universitatea din Tel Aviv, al caror studiu a aparut in publicatia Biophysical Journal.

Nu doar hrana este singurul factor al luarii in greutate in cazul persoanelor care au probleme in aceasta directie.

Expertii vorbesc despre mecanismul de expansiune celulara, care ar avea un rol important in producerea grasimii.

Presiunea unei greutati crescute sau presiunea prelungita a tesutului muschilor fesieri, in cazul „regilor canapelelor”, ar juca un rol important in acest mecanism.

„Spre deosebire de tesuturile muscular si osos, care se slabesc cand asupra lor se exercita presiune, depozitele de grasime in celule se extind cu pana la 50% atunci cand sunt supuse unei presiuni prelungite.

Este o descoperire importanta”, precizeaza prof. Amit Gefen, coordonatorul cercetarii.

Expertii din Israel au anuntat ca spera ca observatiile lor vor servi ca punct de plecare pentru alte studii privind mediul celular si impactul unor factori care cresc productia de grasime.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stai mult pe scaun? Iata ce poti pati

Lasă un răspuns