Cum te anunta pielea ta ca ai probleme de sanatate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, piele, pielea, semne, simptome

Lupus cutanat

Leziunile rotunde de la nivelul pielii sunt primele semne ale aparitiei lupusului cutanat. Doua treimi din persoanele care au lupus vor avea probleme de piele la un moment dat, cel mai adesea in zonele in care exista expunere la soare.

Potrivit specialistilor, soarele agraveaza aceasta boala autoimuna, care se manifesta prin faptul ca sistemul imunitar nu mai reuseste sa faca diferenta intre tesuturile proprii si intrusi, atacandu-le pe acestea.

Lupus

Lupus

In acest caz, este indicat ca organismul sa fie cat mai bine protejat de soare, iar tratamentul sa fie obtinut de la un dermatolog cu experienta in asemenea cazuri.

Diabetul

Chiar inainte sa stii ca nivelul zaharului din sange este ridicat, pielea iti poate semnala aceast lucru. O cantitate ridicata de zahar in sange duce la schimbari la nivelul vaselor de sange de la nivelul pielii.

Expertii spun ca apar astfel zone mai luminoase si mai ingrosate.

Zonele de hiperpigmentare sau nuanta inchisa a pielii pot fi cauzate tot de diabet. Odata ce aceasta boala avanseaza, nivelul ridicat de zahar din sange va afecta abilitatea pielii de a actiona ca o bariera, astfel ca simplele infectii pot genera complicatii din cauza ca pielea nu se mai regenereaza.

Boli ale ficatului

Mancarimile la nivelul pielii pot fi un simptom al cirozei sau hepatitei. In cazul hepatitei C, se pot observa zone rosii care ies in evidenta pe picioare. Daca aceste mancarimi persista mai mult de sase saptamani, este vorba sigur de o boala la nivelul ficatului, spun cercetatorii.

Colesterol marit

Persoanele cu un nivel ridicat al colesterolului pot prezenta depozite de colesterol in piele, sub forma unor umflaturi galbui, cunoscute si ca xantelasma.

Aceste formatiuni apar in general in cazul persoanelor cu un nivel foarte ridicat al colesterolului sau trigliceridelor din cauza unei boli care se mosteneste in familie, precum hipercolesterolemie, sau a unei boli a ficatului.

Aceste depozite constituie un puternic semnal de alarma in privinta nivelurilor ridicate de colesterol si un factor de risc pentru boli de inima sau infarct.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te anunta pielea ta ca ai probleme de sanatate?

Lasă un răspuns