Semne care arata ca poti face artrita0 Comments

Publicat in:
Etichete: artrita, artrita reumatoida, experti, genunchi, picior, semne, simptome

Oboseala si simptome asociate racelii

Simti in ultima perioada o oboseala cronica, pierderea apetitului, anemie si febra usoara care persista mai multe saptamani? Daca aceste simptome sunt combinate si cu intepeneala si durere, inrosirea articulatiilor sau schimbarea formei lor, este posibil sa fie vorba de artrita.

Simptomele artritei

Simptomele artritei

Artrita reumatoida este o afectiune inflamatoare sistemica, ceea ce inseamna ca are loc in intregul corp. Este bine sa mergi la medic cat mai repede cu putinta daca vrei ca posibilitatea de miscare sa nu iti fie grav afectata.

 

Umflaturi pe degete

Locurile unde degetele de indoaie se umfla si apar niste noduri, uneori chiar la baza lor. Este posibil sa isi piarda si din flexibilitate putin sau sa doara la atingere. Este nevoie de radiografii si analize de laborator pentru a stabili cu certitudine despre ce este vorba, cateodata aceasta problema transmitandu-se in familie, de la parinti la copii.

Durere care interfereaza cu somnul

Ai grija daca ti se intampla sa nu poti sa adormi din cauza ca articulatiile te dor prea tare sau te trezesti noaptea din cauza acestora. E un semn sigur ca trebuie sa ajungi la medic. Se intampla ca multi suferinzi sa renunte la activitatile placute, cum ar fi vizitele la nepoti, din aceasta cauza.

Osteoartrita este cauzata de cartilaje roase, oasele incepand sa se frece unele de altele. Durerea poate sa fie atat de suparatoare incat pacientii chiar pot intra in depresie.

Maini dureroase, tot mai greu de folosit

Ai probleme in a-ti folosi mainile cu aceeasi tenacitate ca inainte? Iti este greu acum sa te inchei la nasturi, la sireturi, sa folosesti tacamurile sau sa pocnesti din degete? Din nou este posibil sa ai artrita reumatoida, boala ce face ca unele sarcini simple sa devina frustrante.

Aceasta afectiune este una simetrica, asa ca afecteaza ambele parti ale corpului in aceeasi masura. Nu este neaparat necesar ca toate degetele sa fie afectate in acelasi timp.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Semne care arata ca poti face artrita

Lasă un răspuns