Cum tratezi picioarele umflate0 Comments

Publicat in:
Etichete: picioare, picioarele umflate tratament, sanatate, somn, tehnica, Tratament, umflate

Umflarea picioarelor nu reprezinta o afectiune in sine ci un simptom asociat unei dereglari a organismului. Astfel, de cele mai multe ori, pentru a scapa de picioarele umflate va trebui mai intai detectata cauza, dupa care putem cauta remedii pentru ea.

Aceasta este asociata alergiilor, problemelor la rinichi, cardiovasculare sau chiar epuizarii fizice ori sedentarismului.

Picioarele umflate tratament

Picioarele umflate tratament

In toate aceste cazuri, un control medical devine obligatoriu. Chiar daca vei scapa de picioarele umflate cu ajutorul unor ponturi simple, afectiunea care le creaza va ramane netratata.

Reducerea consumului de sare

De pilda, cea mai simpla metoda pentru tratarea picioarelor umflate este reducerea consumului de sare din alimentatie.

Incearca un timp sa renunti la ea, inlocuind-o cu vegetale sau produse lactate care contin sare intr-o cantitate mica si dau gust mancarii.

Trebuie sa stii ca sarea in exces retine apa in organism, iar efectul sau este umflarea mainilor si picioarelor, care provoaca chiar dureri si oboseala fizica.

Obezitatea

Obezitatea este si ea o cauza a umflarii picioarelor. Kilogramele in plus creaza o presiune suplimentara care impiedica vascularizarea periferica. Astfel, atat mainile cat si picioarele se vor umfla imediat.

Munca la birou

Petreci multi timp la birou, iar pozitia ta in fata calculatorului impiedica circulatia normala a sangelui. Specialistii recomanda cate o pauza de 15 minute la un interval de doua sau trei ore, pentru stimularea ei.

Tratament picioare umflate

Trebuie spus ca umflarea picioarelor devine suparatoare seara in special. Pentru a te trata rapid, opteaza pentru baile alternative in apa fierbinte si rece, care te revigoreaza.

In timpul somnului, picioarele tale trebuie sa fie mentinute la o inaltime mai mare decat restul corpului, iar dimineata vei observa ca umflaturile au disparut.

Expertii spun ca masajul zilnic al picioarelor face minuni pentru circulatia ta deficitara. Mai mult, hidratarea este foarte importanta, deci nu uita de cei doi litri de apa pe care ii vei consuma zilnic.

Umflarea picioarelor este normala vara, atunci cand mergi mult pe jos, esti asezat mult timp intr-o singura pozitie ori daca obisnuiesti sa stai picior peste picior.

Renunta la sosetele stramte sau bandajele aplicate la glezna. Iti vor agrava problema, iar disconfortul va aparea rapid, dupa doar cateva minute petrecute in aceeasi pozitie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum tratezi picioarele umflate

Lasă un răspuns