Ce spun ochii despre creierul tau?0 Comments

Publicat in:
Etichete: creier, experti, ochi, sanatos, studiu

Un proverb mai vechi spune ca ochii sunt o fereastra spre suflet, insa ei pot fi si o buna cale de a vedea cat de sanatos este creierul unui om, sustin specialistii in domeniu.

Ochii si creierul omului

Ochii si creierul omului

Potrivit datelor unui studiu aparut in revista „Psychological Sciences„, vasele de sange din spatele ochilor pot indica daca creierul acelei persoane are probleme.

Savantii au decoperit faptul ca persoanele cu vase de sange mai mari in spatele ochilor au un coeficient de inteligenta mai mic la varsta a doua.

Potrivit expertilor, aceste vase de sange reflecta starea in care se gasesc cele ale creierului deoarece ele au marime, structura si functie similare, afirma Idan Shalev, coordonatorul studiului.

Specialistii spun ca vasele de sange ale ochilor provin din aceleasi celule ca ale celor din creier.

Studiile din trecut au facut o conexiune intre marimea vaselor de sange din ochi si boli precum:

  • dementa,
  • accidentul vascular cerebral si
  • afectiunile cardiovasculare.

In acest moment, specialistii au observat ca problemele creierului pot fi vazute in dimensiunea vaselor de sange din spatele ochilor chiar si in cazul copiilor.

Acestia ne recomanda sa facem controale regulate pentru a putea observa din timp problemele pe care le putem avea cu creierul, caci simptomele apar de obicei mai tarziu.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce spun ochii despre creierul tau?

Lasă un răspuns