De ce este mai periculos sa fii slab decat gras?0 Comments

Publicat in:
Etichete: gras, motiv, pericol, slab, studiu

Expertii ne anunta ca este posibil ca riscurile asupra obezitatii sa fie exagerate. Specialistii spun ca greutatea mai mica ar avea riscuri mai mari asupra sanatatii. Aceasta este concluzia unui studiu recent.

Persoanele foarte slabe au un risc mai mare de moarte prematura in comparatie cu cele grase, anunta National Post.

Gras sau slab - Pericole

Gras sau slab - Pericole

Concluzia apartine cercetatorilor din Canada, care au analizat 51 de studii ce au urmarit legatura dintre indicele de masa corporala (IMC) si cauzele mortii.

De exemplu, adultii cu greutatea sub cea normala, cu un indice de masa corporala mai mic de 18,5, au un risc mai mare de deces cu 1,8 in comparatie cu cei care au un IMC cuprins intre 18,5 si 24,9, au descoperit cercetatorii de la Spitalul St. Michael din Toronto.

Spre comparatie, oamenii obezi (cu un IMC cuprins intre 30 si 34,9) au o probabilitate de deces de 1,2 ori mai mare fata de cei cu greutatea normala.

Expertii afirma ca multe campanii de sanatate atrag atentia asupra riscurilor obezitatii, neglijandu-se pericolele pe care le implica greutatea mica.

Persoanele slabe prezinta riscul de a face boli pulmonare, cardiovasculare sau pot fi victime ale cazaturilor, din cauza masei musculare reduse.

Principalele cauze ale greutatii reduse sunt malnutritia, alcoolismul, consumul de droguri, fumatul si bolile mintale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce este mai periculos sa fii slab decat gras?

Lasă un răspuns