O noua descoperire impotriva cancerului0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, descoperire, experti, SUA, Tratament, tumori maligne, vindecat

Savantii de la Universitatea Stanford au descoperit o metoda miraculoasa prin care pot vindeca tumorile maligne.

Cheia ei sta in blocarea unei proteine care transmite un semnal esential sistemului imunitar.

Descoperire tratament cancer

Descoperire tratament cancer

Expertii spun ca, prin blocarea proteinei CD47, in corp este transmis un mesaj care duce la inmultirea celulelor sanatoase.

Specialistii au observat ca celulele maligne creeaza o cantitate dezordonata de proteine si pacalesc sistemul imunitar, asa incat acesta sa nu distruga celulele daunatoare corpului.

Avand la dispozitie o asemenea informatie extrem de pretioasa, expertii au creat un anticorp care poate bloca proteina CD47.

Aceasta proteina are rolul de proteja sistemul imunitar impotriva celulelor care se pot dovedi mortale.

Specialistii au testat noul tratament pe cobai care sufereau de cancer la colon, la ficat, prostata, precum si de cancer mamar si al vezicii urinare.

Rezultatele obtinute au fost tocmai cele asteptate, iar biologul Irving Weissman, de la aceasta prestigioasa institutie de invatamant superior, spune ca metoda functioneaza chiar si dupa ce cancerul avanseaza in organism.

Expertii afirma ca anticorpul respectiv poate fi eficient, ajungand chiar sa vindece tumoarea maligna sau ii poate incetini dezvoltarea si preveni metastaza.

In plus, un prim efect secundar observat a fost un atac pe termen scurt exercitat asupra sistemului imunitar al cobailor. Specialistii sustin, insa, ca acest efect nu are o insemnatate prea mare in comparatie cu distrugerea cauzata in organism de tumorile canceroase.

Cercetatorii SUA au primit recent o finantare de 20 de milioane de euro ca sa incerce sa realizeze testele si pe oameni. Si specialistii britanici au obtinut rezultate bune in cadrul testelor unui tratament folosit impotriva cancerului la prostata.

Acesta consta intr-o „radioterapie personalizata” ce actioneaza extrem de repede in organism si creste sansele de supravietuire ale pacientului.

Este posibil ca un asemenea tratament sa fie disponibil pentru public in aproximativ doi ani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O noua descoperire impotriva cancerului

Lasă un răspuns