Cum poate fi stopata maladia Parkinson?0 Comments

Publicat in:
Etichete: descoperire, experti, maladie, parkinson, stopata, studiu, Tratament

Savantii au anuntat ca au facut o descoperire foarte importanta legata de modul in care este declansata maladia Parkinson.

Tratament Parkinson

Tratament Parkinson

Aceasta noua descoperire ar putea determina gasirea unor noi metode de diagnostic si tratament.

Potrivit unui articol aparut in revista „Cell”, noile informatii obtinute de expertii in domeniu pot duce la oprirea dezvoltarii bolii inainte de aparitia simptomelor.

Specialistii din cadrul institutului american John Hopkins au identificat proteina s15, cea care declanseaza o asemenea afectiune grava.

Aceasta proteina este activata de o enzima (LRRK2) ce duce la aparitia procesului degenerativ neuronal.

Initial, studiile anterioare au aratat ca LRRK2 este legata de o asemenea afectare a sistemului nervos. Mutatiile suferite de ea provoaca boala, insa nu se cunoaste procesul exact prin care are loc totul, spune Ted Dawson, autorul studiului.

Specialistul mai anunta ca prin blocarea proteinei si a enzimei se poate evita manifestarea procesului patologic. Medicamentele actuale trateaza afectiunea, dar nu si toate simptomele.

In plus, substantele administrate au si efecte secundare.

Cu toate acestea, prin tratament, procesul degenerativ nu este oprit, in prezent. Dawson sustine ca acesta incepe cu multi ani inainte de aparitia primelor simptome. Este posibil ca medicamentele din noua generatie sa apara chiar si peste 10 ani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poate fi stopata maladia Parkinson?

Lasă un răspuns