Cele mai bune uleiuri din plante medicinale0 Comments

Publicat in:
Etichete: Cele mai bune uleiuri medicinale, cimbrisor, galbenele, plante medicinale, sunatoare, ulei, uleiuri medicinale

Specialistii in nutritie spun ca uleiurile medicinale se pot prepara acasa prin macerarea plantelor, proaspete sau uscate, in ulei de masline, ulei de floarea soarelui, porumb sau soia, procedeu care dureaza intre patru si sase saptamani.

Cele mai bune uleiuri medicinale

Cele mai bune uleiuri medicinale

Pot fi preparate uleiuri de sunatoare, levantica, menta, busuioc, salvie, cimbru ori cimbrisor si multe alte plante, folosite pentru tratarea ranilor greu vindecabile, a arsurilor, hidratarea pielii ori masaj in caz de dureri reumatice.

Uleiul de cimbrisor

De exemplu, uleiul de cimbrisor este un remediu excelent, mai ales pentru picioare obosite.

Acesta se prepara umpland un borcan cu flori proaspete fara a le indesa, peste care se toarna ulei de floarea soarelui sau de masline si se lasa la macerat timp de intre patru si sase saptamani, perioada, dupa care se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle inchise la culoare.

Mai mult, uleiul de cimbrisor este recomandat si pentru masaj in caz de dureri reumatice.

Uleiul de galbenele

Uleiul de galbenele se obtine punand zece linguri de floare, bine uscata si maruntita, intr-o jumatate de litru de ulei de masline. Vasul se tine afara, la soare, dupa care se filtreaza si produsul obtinut se pastreaza la rece, intr-un loc intunecos, intr-o sticla de culoare inchisa.

Uleiul de galbenele vindeca rapid arsurile si reduce senzatia de durere si usturime. In cosmetica se recomanda pentru ingrijirea pielii uscate si sensibile.

Uleiul de menta

Uleiul de menta este recomandat pentru dureri de spate, dureri de cap sau zona Zoster. Poate fi preparat in casa dupa una din retetele de mai sus, din planta proaspata sau uscata, folosind uleiul de masline.

In momentul in care este aplicat pe frunte, acesta calmeaza durerile de cap si migrenele. Poate sa previna si sa vindece pete, puncte negre si acnee atunci cand se aplica pe piele.

Uleiul de sunatoare

Uleiul de sunatoare poate fi de un real folos in caz de arsuri solare, dar si de accidente casnice. Uleiul de sunatoare se poate prepara din flori proaspete ori pulbere.

Se umple un borcan cu flori de sunatoare proaspat culese, fara a le indesa, si se toarna ulei pana le acopera, de preferat, de masline. Se infileteaza bine borcanul si se lasa la macerat timp de patru, sase saptamani, la loc cald, dar nu insorit.

Acest ulei se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle de culoare inchisa.

Pulberea de sunatoare poate fi obtinuta macinand planta bine uscata si maruntita in rasnita de cafea. Peste patru, cinci linguri de pulbere se toarna o jumatate de litru de ulei, se amesteca bine cu o lingura de lemn, vasul se inchide bine si se lasa la macerat timp de doua saptamani.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai bune uleiuri din plante medicinale

Lasă un răspuns