Cauze ale problemelor de memorie0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, cauze, experti, memorie, studiu

De la alimentatie, programul incarcat, pana la felul in care dormi sau medicamentele pe care le iei, memoria poate fi afectata in diverse moduri. Iar factorii sunt uneori greu de intuit.

Expertii sustin ca pentru fiecare cauza in parte exista si o solutie.

Cauze probleme de memorie

Cauze probleme de memorie

Gasind cauza problemei de memorie, o vei putea evita pe viitor si vei reusi sa-ti pastrezi prospetimea si acuitatea mintii indiferent cati ani trec peste tine.

Iata cativa factori care iti pot pune in pericol memoria:

Daca nu ai destul acid in stomac

Nutritionistii sunt de parere ca vitamina B12 din carne se afla in stransa legatura cu memoria. Aceasta se afla si in produsele lactate si peste, asa ca vegetarienii trebuie sa aiba grija sa consume macar lapte daca vor sa beneficieze de aceasta vitamina.

O cercetare recenta realizata in SUA arata ca o lipsa a acesteia duce la o scadere a puterii de concentrare. Ea joaca un rol-cheie in protejarea mielinei, un strat care apara axonii neuronilor.

In cazul in care acestia sunt lasati fara protectie si sunt „avariati”, capacitatea de memorare scade.

Deficitul de Vitamina B12 mai poate sa apara si in cazul in care corpul nu reuseste sa o absoarba din intestinul subtire, dupa cum spune dr. Anton Emmanuel, de la Colegiul Universitar din Londra.

Potrivit specialistilor, alte posibile cauze mai includ anemia pernicioasa, o boala autoimuna in care corpul incepe sa atace celulele din stomac, prevenind absorbirea adecvata a nutrientilor.

Din aceasta cauza multor persoane le este pus un diagnostic gresit si se crede ca sufera de dementa, cand de fapt ele au deficit de vitamina B12. Aceasta poate sa fie detectata printr-un test de sange si se poate rezolva cu ajutorul suplimentelor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cauze ale problemelor de memorie

Lasă un răspuns