Cum te protejezi de bolile de piele de la piscina?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli de piele, experti, piscina, protectie, sezlong

Iti aduci aminte de copilarie, cand sperai sa devii un mare inotator, pretrecandu-ti ore in sir in apa, ti se intampla sa pleci de la bazin la ore tarzii, cu ochii injectati. Specialistii spun ca asta nu se intampla din cauza oboselii, care te lovea din plin dupa 2 ore de inot continuu, ci din cu totul alte motive.

Boli dezinfectant piscina

Boli dezinfectant piscina

Medicul spune ca probabil ai avut de-a face cu o conjunctivita, care se manifesta dupa aproximativ doua zile dupa ce intri in contact cu o bacterie numita Chlamidia trachomatis.

Expertii spun ca asta inseamna ca suferi de o conjunctivita produsa de substantele folosite la curatarea si dezinfectarea apei, atunci cand doza nu este respectata si ele sunt folosite in exces. Corneea se deshidrateaza, se irita puternic si cauzeaza durere destul de mare.

Dermatita de contact se poate lua de la dezinfectantii folositi la piscina

Tot substantele dezinfectante folosite in exces pot duce si la aparitia dermatitei de contact, caz in care pielea se inroseste, apare senzatia constanta de mancarime, iar apoi se pot forma si fisuri in epiderma ori chiar adevarate rani.

Aceasta afectiune mai apare si ca reactie alergica la produse cosmetice, anumite sapunuri dure, colorati, vopsea de par sau parfum.

Alte sfaturi – Ai grija la hainele second hand!

Daca vei folosi haine de la magazinele de tip second hand, ai grija mare, caci ele sunt tratate cu substante puternice pentru a omori eventualele ciuperci, bacterii si paraziti pe care i-ar fi putut avea fostii purtatori, dar nu intotdeauna sunt destul de aerisite si clatite.

In cazul in care se intampla sa cumperi o astfel de haina, spal-o bine, schimb-o in cateva ape si tine-o la aer, afara, macar o zi intreaga, pentru a elimina dezvoltarea unor boli care se poate dovedi destul de pacatoase.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te protejezi de bolile de piele de la piscina?

Lasă un răspuns