Alimente care reduc inflamatiile, utile in caz de artrita reumatoida0 Comments

Publicat in:
Etichete: artrita, artrita reumatoida, ceaiul verde, ent, fasolea, fructe de padure, terci de ovaz, tratam

Alimentele potrivite ajuta la estomparea inflamatiei, la prevenirea bolilor de inima, a cancerului, a durerilor articulare si digestive. Artrita reumatoida este extrem de dureroasa, insa alegerile inteligente in ceea ce priveste alimentatia amelioreaza simptomele ei.

Artrita reumatoida

Artrita reumatoida

Alimentele consumate trebuie sa aiba proprietati de calmare a durerii si inflamatiei. Iata ce alimente sunt cele mai indicate in acest sens:

Somonul

Studiile arata faptul ca acizii grasi omega 3 din somon diminueaza productia de proteine inflamatoare, astfel incat au aproape acelasi efect precum aspirina si alte medicamente nonsteroidale.

Multa lume consuma mai multi acizi omega 6 decat 3, acest dezechilibru facand rau organismului. Este recomandat sa consumi 2-3 portii de somon pe saptamana, plus nuci si seminte de in.

Fasolea

In plus, fasolea este o sursa proteica non-animala, care ajuta si ea la reglarea dezechilibrului de acizi omega 3 si 6. Are continut ridicat de fibre si ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange.

Asta este important, caci ridicarea si coborarea brusca a nivelului de zahar din sange poate cauza inflamari in organism, ceea ce este rau, in special in caz de artrita reumatoida.

Fructele de padure

Antioxidantii precum vitaminele A si C, gasiti in cantitati mari in fructele de padure, ajuta la prevenirea inflamatiilor. Incearca sa consumi fructe cat mai variate in ceea ce priveste culoarea, caci aceasta iti arata ca ele contin diversi nutrienti, toti esentiali pentru mentinerea unei stari bune de sanatate.

Ceaiul verde

Pentru a beneficia si mai mult de antioxidanti, bea in fiecare zi cateva cani de ceai verde, care contine in general EGCG, cu rol antiinflamator. Expertii mai spun ca incearca sa consumi zilnic 3-4 cani.

Terciul de ovaz

Terciul de ovaz si cerealele integrale in general nu au numai nutrienti importanti, precum seleniul, care te scapa de inflamatii, dar sunt si o buna sursa de fibre. Potrivit specialistilor, incearca in fiecare zi sa consumi 25 de grame de fibre, ceea ce inseamna 3-6 portii de produse precum ovazul, quinoa, painea integrala.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente care reduc inflamatiile, utile in caz de artrita reumatoida

Lasă un răspuns