Crezi ca aceste alimente sunt bune pentru organism? Te inseli!0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, alimentatie, alimente, alimente nesanatoase, cele mai nesanatoase, nocive, organism

In toata lumea exista numeroase mituri despre alimentatie. Miturile legate de nutritie sunt printre cele mai periculoase pentru ca ne pot influenta sanatatea, adica cel mai de pret bun al nostru.

Dietele drastice sau pur si simplu dezinfomarea au dus la aparitia multor neadevaruri legate de alimente.

Alimente nesanatoase

Alimente nesanatoase

Alimentele asa-zis sanatoase inca se mentin in preferintele multora tocmai pentru faptul ca nu se cunosc toate detaliile legate de proprietatile lor nutritive. Prevention a facut un clasament al celor mai consumate alimente despre care se crede ca sunt sanatoase, desi lucrurile nu stau deloc asa.

Burgerii cu carne de curcan

Expertii in nutritie sustin ca este adevarat ca burgerii cu carne de curcan sunt deliciosi si au mai putine grasimi saturate decat cei din carne de vaca, insa contin cea mai mare cantitate de sodiu. O alternativa ar putea fi burgerii din ton, intrucat acestia au mai putine grasimi si 0 sodiu. Asta, daca chiar ai pofta de burgeri.

Unt de arahide cu continut scazut de grasimi

Alison Acceram, nutritionist din SUA, ne sfatuieste sa nu alegem varietatile de unt de arahide fara grasimi, pentru ca, pe langa grasimile care exista, mai contin si adaos de zahar si sodiu. Varianta untului de arahide simplu, natural este preferabila in acest caz.

Lapte din orez

Multe persoane aleg laptele din orez considerand ca aceasta varianta este net superioara celui simplu, de vaca. Cu toate astea, afla ca laptele din orez (cu exceptia celui din orez fortifiat) este bogat in carbohidrati si scazut in proteine si calciu. Pe de alta parte, laptele de vaca contine calciu, potasiu, vitamina A, vitamina D, vitamina B12, riboflavina, magneziu si mult mai putine grasimi si calorii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Crezi ca aceste alimente sunt bune pentru organism? Te inseli!

Lasă un răspuns