Alimente nesanatoase care iti fac bine0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, bacon, grasimi, oua, sanatos

Incercarea de a ramane sanatos este o adevarata provocare, deoarece multe alimente nu sunt tocmai bune pentru organism. Despre unele stim ca sunt rele, insa expertii in nutritrie recomanda consumul lor.

Oua si cartofi

Oua si cartofi

Cartofii

Se cunoaste faptul ca acest aliment ofera corpului o cantitate importanta din vitaminele B si C, precum si de fier, calciu, potasiu si fibre, scrie news.com.au, citand-o pe Susie Burrell, nutritionist si dietetician australian.

Cartofii au mai putini carbohidrati decat pastele sau orezul, insa ei ne dau senzatia de satietate mai usor decat alte tipuri de mancare. Expertii in nutritie ne avertizeaza sa nu ii consumam cu unt adaugat deasupra.

Cafea

Cafeaua are o reputatie proasta, dar, de fapt, este plina de antioxidanti. Insa nu trebuie sa se depaseasca cantitatea de trei cesti pe zi pentru a nu iti face rau. Iata care sunt beneficiile consumului de cafea!

Bacon

Cu toate ca nutritionistii avertizeaza asupra unui asemenea produs, este permis sa consumi bacon o data pe saptamana, tinand cont de conditia sa ii inlaturi grasimea.

Specialista australiana in nutritie spune ca in acest caz este important felul cum baconul e gatit. In general, doua bucati consumate saptamanal nu reprezinta un pericol pentru sanatate. Acest aliment ajuta in caz de mahmureala.

Ouale

Acestea contin multe grasimi benefice organismului uman, precum si proteine. Multi consuma doar albusul, incercand sa reduca aportul de grasimi. Este bine sa stiti ca galbenusul este cel mai bun, deoarece acolo se gasesc vitaminele A si D, precum si acizi grasi esentiali.

Susie Burrell afirma ca ouale nu sunt atat de periculoase pentru colesterol precum se spune in general. Oamenii pot consuma chiar si 1-2 oua pe zi pentru a avea o alimentatie sanatoasa, mai spun specialistii in nutritie. Aflati care oua sunt mai bune!

Iaurtul din lapte integral

In general, expertii sunt de parere ca este bine sa consumam produse lactate degresate. Perspectiva s-a schimbat, insa, deoarece acestea au zahar adaugat pentru a compensa lipsa gustului.

Lactatele aduc o cantitate importanta de fosfor, magneziu si calciu in corp. Iaurtul din lapte integral e o alegere foarte buna, deoarece cantitatea de grasime din el e destul de scazuta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente nesanatoase care iti fac bine

Lasă un răspuns