Studiu: Vitamina A poate sa diminueze semnificativ riscul de cancer de piele0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer de piele, melanom, melanomul, vitamina A

Suplimentele de Vitamina A ar putea reduce riscul melanomului, un tip de cancer de piele letal, arata un nou studiu.

Cancer de piele

Cancer de piele

Studiul realizat in decursul a sase ani in Oakland a aratat ca persoanele care iau un supliment din aceasta vitamina prezinta un risc cu 60% mai mic de a fi diagnosticate cu melanom.

Din pacate, intreruperea „tratamentului” inseamna si ca persoana in cauza nu mai este protejata.

Medicii spun ca Vitamina A ajunge in organism pe cale naturala, prin intermediul cartofilor dulci, morcovilor, spanacului, oualor si ficatului, numai ca aceste alimente ar trebui consumate in cantitati mari.

Studiile arata ca vitamina A joaca un rol important si in ceea ce priveste vazul, sanatatea oaselor, a sistemului imunitar, reproducerii, insa in doze mari poate fi toxica, putand afecta ficatul, oasele si da defecte din nastere generatiei viitoare.

In SUA, melanomul este a sasea cauza de mortalitate de pe urma cancerului, potrivit American Cancer Society, circa 76.000 de persoane fiind diagnosticate cu aceasta boala anual, conform ultimelor estimari.

Cercetarile arata ca organismele de sex feminin au o protectie mai mare in fata bolii decat cele de sex masculin.

Conform dermatologului Maryam Asgari, coordonatorul studiului, indicat, in cazul femeilor adulte, este sa ia circa 700 de micrograme de Vitamina A pe zi, iar in cazul barbatilor, 900 de micrograme.

O cantitate mai mare de 2.800 de micrograme de Vitamina A pe zi devine toxica.

Din pacate, melanomul nu apare doar ca urmare a expunerii la soare, putand exista si un component genetic. Populatia aflata in zona cu cel mai mare risc este cea cu tenul foarte deschis si parul roscat sau blond.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: Vitamina A poate sa diminueze semnificativ riscul de cancer de piele

Lasă un răspuns