Stiai ca sofranul distruge tumorile canceroase?0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, cancer, infertilitate, proprietati, sofran, tumori, tumori canceroase

Istoricii ne anunta ca originele sofranului, cel mai scump condiment din lume, nu sunt nici acum certe. Acesta a fost introdus in Europa de catre mauri, prin Spania.

Sofran

Sofran

Condimentul are un pret foarte mare, de 30.000 – 40.000 de euro pe kg, care se justifica prin faptul ca, pentru un kg de condiment trebuie in jur de 200.000 de flori din care se retin numai stigmatele, dar si prin faptul ca este o cultura manuala, care nu suporta mecanizare, sofranul fiind o planta capricioasa.

In gastronomie, sofranul se foloseste la condimentarea mancarurilor de peste si a felurilor pe baza de orez, conferinduri-le un gust placut si o culoare deosebita. Sofranul, insa, trebuie folosit cu moderatie, din cauza gustului amarui.

Sofranul intareste inima

Stigmatele rosii contin uleiuri esentiale, substante amarui si colorant galben. Ca remediu terapeutic, condimentul intareste inima si ajuta impotriva anemiei si a problemelor cauzate de suprasolicitarea organismului. In Orient, mai ales, sofranul este considerat un afrodiziac.

In trecut, romanii puneau sofran in apa de baie, iar in Evul Mediu, femeile il foloseau la prepararea pomezilor de par pentru a atrage, in acest fel, barbatii.

Infertilitatea si tumorile canceroase

Datorita actiunii sale asemanatoare cu cea a hormonilor, sofranul este folosit si in tratamentul infertilitatii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stiai ca sofranul distruge tumorile canceroase?

Lasă un răspuns