Ai o viata sedentara? Iata care sunt riscurile la care te expui0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, birou, boli, consecintele sedentarismului, riscuri, sedentarism, stil sedentar, viata sedentara

Conditiile profesionale ale vietii moderne ne-au impins spre stilul sedentar, daunator sanatatii, dar greu de inlaturat. Din pacate, putina lume din mediul urban, cel mai afectat, se arata ingrijorata.

Viata sedentara - riscuri

Viata sedentara - riscuri

Rareori si-au amenajat unii acasa o camera fitness, iar multi nu profita nici de salile pentru exercitii fizice cu care s-au dotat unele companii, pentru a face din acest deziderat un punct de atractie oferit angajatilor.

Multe persoane, mai ales din mediul urban, raman sa suporte consecintele sedentarismului, iar acestea nu sunt deloc putine.

Iata la ce va expuneti daca aveti o viata sedentara:

Incetinirea metabolismului

Incetinirea metabolismului este aproape inobservabil, dar in timp inactivitatea prelungita a muschilor si a articulatiilor va afecta arderea grasimilor, ceea ce incetineste fluxul sanguin si reduce eficienta insulinei. Multa vreme nu observam ce ni se intmapla, dar, dupa un timp privind in oglinda, observam cum ni se rotunjesc contururile.

Afectarea coloanei vertebrale

Natura n-a construit coloana adaptata pozitiei statice. Dimpotriva, intreaga osatura are nevoie de miscare iar pozitia „pe scaun” provoaca presiuni asupra discurilor intervertebrale lombare. Doare abia cand imbatranesti. Sau, invers, simti ca ai imbatranit, cand incepe sa doara.

Diminuarea abilitatilor sociale

Petrecerea timpului la calculator sau in fata unor documente neatractive scade simturile emotionale care ar trebui sa mareasca valoarea creativa.

De exemplu, bunastarea psihologica are mai multe componente: increderea in sine, dorinta de realizare, simtul artistic. Asemenea obiective, care dau sens vietii si impuls autorealizarii, sunt inhibate de cea mai rasunatoare nascocire a epocii noastre: Internetul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai o viata sedentara? Iata care sunt riscurile la care te expui

Lasă un răspuns