Ce nu stii despre papilele gustative0 Comments

Publicat in:
Etichete: Curiozitati, papile gustative, papilele gustative, stiati ca

Gustul reprezinta un simt iubit de toata lumea, oferind senzatii extraordinare cu fiecare aliment consumat. Papilele gustative, insa, joaca un rol mult mai mare si mai important decat doar de simple instrumente cu ajutorul carora percepem gustul mancarii.

Papilele gustative

Papilele gustative

Cu toate ca poate nu le-ai acordat niciodata atentie, vei fi uimit sa afli informatii inedite despre ele, care nu fac decat sa confirme complexitatea organismului uman:

Papilele gustative nu se pot vedea

Daca deschizi gura vei vedea pe limba niste bilute mici de care probabil esti convins ca sunt papilele gustative. De fapt, „acestea nu sunt decat niste formatiuni, fiecare dintre ele avand cate 6 papile incorporate”, dupa cum afirma pentru Woman’s Day dr. Linda Bartoshuk, de la Universitatea din Florida.

Receptorii specializati din interiorul lor te ajuta sa distingi gustul dulce, sarat, acru sau amar.

Acestea nu se afla doar pe limba, ci de pe cerul gurii, pana la gat si stomac. Toate acestea transmit informatia catre creier si astfel poti savura cu atata placere bunatatile pe care le consumi.

Nu toata lumea are acelasi numar de papile

Potrivit Nicholas Bower, director medical la MedExpress, un adult are, in medie, intre 2.000 si 10.000 papile gustative. Cei care au mai mult de atat au un simt al gustului foarte dezvoltat, simtind mult mai intens savoarea oricarui aliment consumat. „Cercetatorii au descoperit ca acestor persoane nu prea le plac vegetalele, caci pentru ele au un gust prea acru”, spune dr. Bartoshuk.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce nu stii despre papilele gustative

Lasă un răspuns