Atentie la aceste mirosuri care iti pot aduce dureri de cap0 Comments

Publicat in:
Etichete: dureri de cap, fum de tigara, hormoni, mirosuri, prajeli

Anumite mirosuri, precum ar fi cel de ceapa, pot declansa dureri cumplite de cap. Dimpotriva, aroma de menta poate reduce severitatea migrenelor, se arata intr-un studiu.

Dureri de cap de la mirosuri

Dureri de cap de la mirosuri

Specialistii au observat ca in circa 76% din cazuri, durerile de cap au cauze ce pot fi identificate, printre acestea numarandu-se:

  • stresul,
  • modificarile hormonale,
  • vremea,
  • tulburarile de somn si
  • dieta.

Peste 50 % dintre cei afectati de migrene sunt sensibili la anumite mirosuri (osmofobie), iar expertii sustin ca cele mai expuse fiind femeile, in 70% din cazuri.

„Printre mirosurile comune care pot declansa dureri de cap se numara parfumurile, deodorantele de masina, aromele unor mancaruri gatite – in special prajelile sau grasimile – fumul de tigara si produsele de curatenie”, mentioneaza dr. Nicholas Silver, de la Centrul Walton de Neurologie si Neurochirurgie din Marea Britanie.

Cercetatorii ne anunta ca asemenea mirosuri pot induce modificari de dispozitie din cauza conexiunilor dintre regiunile cerebrale responsabile de emotii si de simtul olfactiv.

In plus, mirosul poate stimula nervul trigeminal, ceea ce induce inflamatie, iar in alte cazuri, aromele favorizeaza contractia vaselor de sange.

Expertii de la Fundatia pentru Cercetarea Mirosului si Gusturilor din Chicago au descris cazul unei femei careia ceapa cruda i-a indus o „aura migrenoasa”. In mai putin de o ora, ea a avut o durere cumplita de cap, insotita de confuzie, palpitatii, senzatie de greata si oboseala. In cazul ei, mirosul de menta a redus din severitatea acestor simptome.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Atentie la aceste mirosuri care iti pot aduce dureri de cap

Lasă un răspuns