Cum poti sa gatesti pentru inima ta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, alimentatie, boli, cardiac, cardiaci, inima, mancare, medici, prepararea mancarii, recomandari, regim, sare

Alege bucati slabe de carne

Acest sfat nu se refera numai la fripturi, ci si la preparate din carne tocata, care adesea au un continut mare de grasime. Incearca sa consumi astfel de preparate – burgeri spre exemplu, chiftele, doar daca sunt facute de tine sau daca stii ca bucatile de carne pe care le au in compozitie sunt slabe in proportie de cel putin 90%.

Utilizeaza soia cat mai des

Soia si preparatele din soia ofera organismului proteine slabe, fara prea multa grasime. De preferat este sa alegi surse naturale, pentru a evita adaosul de sodiu din unele produse cu soia procesate.

Daca nu gasesti emadame, o alegere inspirata, cumpara soia cat mai putin procesata si citeste ingredientele pentru a vedea cantitatea de sodiu.

Foloseste condimente pentru a evita grasimile si sarea

Condimentele naturale te ajuta sa gatesti sanatos, reducand din cantitatile de grasimi si sare, in timp ce ofera un gust deosebit preparatelor.

De exemplu, un file de somon gatit de regula cu destul de multa sare poate avea o savoare aparte cu mai putina, daca adaugi suc de lamaie, vin alb, rozmarin si capere. Asezonat cu acestea va fi nevoie de doar un praf de sare. Iar o parte din sare poate fi inlocuita in special de sucul de lamaie si in cazul altor preparate.

Poti sa te inspiri din bucataria din Asia

Bucataria asiatica este in ansamblu bogata in fructe si legume si saraca in grasimi nesanatoase. Pestele gras, spre exemplu, este o sursa importanta de acizi grasi omega-3, buni pentru inima. In plus, poti incerca diverse retete de legume murate, chiar si fructe murate – pepene, de exemplu.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti sa gatesti pentru inima ta?

Lasă un răspuns