Lucruri contagioase pentru corpul tau, la care nici nu te gandeai0 Comments

Publicat in:
Etichete: emotie, lucruri contagioase, stres, veselie, zambet

Frica

Teama si panica se propaga instantaneu intr-un grup, iar mecanismul functioneaza asemanator cu cel din cazul stresului.

Cercetatorii leaga propagarea sentimentului de frica, care este unul din mecanismele instinctive de supravietuire, de cele instinctive care ii ajuta pe oameni sa faca fata unor pericole sau situatii limita.

Frica vine la pachet cu o serie de reactii organice care il ajuta pe om sa supravietuiasca unor situatii extreme.

Dezgustul

Specialistii spun ca anumiti feromoni si alte mecanisme care actioneaza la nivel subconstient ii ajuta pe oameni sa comunice fara sa fie constienti ca fac asta. Este un mecanism de comuniune al speciei. Dezgustul fata de unele situatii sau mirosuri este asociat cu unele situatii potential periculoase.

Veselia

La baza acestei reactii contagioase stau tot feromonii. De exemplu, o cercetare realizata la Universitatea din St. Andrews, Scotia, a dovedit ca o singura persoana vesela poate contamina cu o stare de buna dispozitie un grup intreg. Aceasta este inca o dovada ca emotiile oamenilor se transmit extrem de rapid prin mecanisme deseori involuntare si inconstiente.

Modele de gandire negativa

Nu doar starea de bine se transmite, ci si modul de gandire si modul de perceptie asupra realitatii. Pespectiva exprimata asupra realitatii este preluata si insusita mai ales daca este un mod de gandire negativ.

Expertii spun ca la baza stau tot mecanisme de autoprotectie si de conservare, care tin de supravietuire.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Lucruri contagioase pentru corpul tau, la care nici nu te gandeai

Lasă un răspuns