Lucruri contagioase pentru corpul tau, la care nici nu te gandeai0 Comments

Publicat in:
Etichete: emotie, lucruri contagioase, stres, veselie, zambet

Cuprins articol:

Se cunoaste faptul ca raceala si virozele sunt contagioase, dar nu doar acestea se transmit de la om la om. Iata 7 lucruri despre care nu stiai ca sunt contagioase.

Lucruri contagioase

Lucruri contagioase

Emotiile

Emotiile, diferite stari si gesturi se transmit de la om la om. Expertii in psihologie sustin ca aceasta este o cale care ii incurajeaza pe oamenii sa coopereze intre ei si sa se inteleaga mai usor.

De cele multe ori impartasim aceste sentimente si stari aproape inconstient, prin limbajul corpului, prin expresiile faciale si chiar prin miros.

Stresul

O cercetare a Neuroscience Sociale a demonstrat faptul anxietatea si stresul sunt contagioase. Fie ca vezi un om stresat, fie ca simti si reactionezi inconstient la mirosul emanat de transpiratia unui om stresat, aceasta stare se transmite.

In plus, logica reactiei este instinctiva si tine de supravieturie avand scopul de a ne face sa reactionam in cazul unui pericol, iar stresul este perceput ca un pericol iminent care ii face pe oameni sa devina alerti.

Dorinta

Daca te-ai mirat cand un copil devine interesat de o jucarie pe care a ignorat-o, abia in momentul in care a fost luata de un alt copil, trebuie sa stii ca exista o explicatie. „Oamenii doresc ceea ce au cei din jur”, spune Mathias Pessiglione, psiholog la Salpatriere Hospital din Paris, Franta.

Din aceasta cauza purtam aceleasi haine, aveam aceleasi obiecte personale si in general vrem ce au cei din jurul nostru.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Lucruri contagioase pentru corpul tau, la care nici nu te gandeai

Lasă un răspuns