Legume obligatorii in alimentatia ta0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, consum, legume, mananci, obligatorii, obligatoriu, sanatate, sanatoase

Cuprins articol:

Ceapa

Cu toate ca multi nu o suporta din cauza mirosului, ceapa contine enzime care lupta cu cancerul, in special cu cel de prostata, esofag sau stomac, ea reducand si rata mortalitatii din cauza bolilor de inima.

Cele mai recente cercetari au aratat ca sulfidele continute coboara tensiunea si colesterolul, dar si peptide care tin oasele sanatoase, prevenind pierderile de calciu si alte minerale.

Ceapa contine antioxidanti, dar si quercetina, care cut back inflamatiile la nivel respirator si amelioreaza simptomele alergiilor.

Nutritionistii sustin ca ceapa are si un nivel mare de Vitamina C, fiind astfel alimentul best in caz de raceala sau gripa. Proprietatile ei antiinflamatoare diminueaza durerile in caz de artrita.

Extrem de bogata in sulf, este un antibiotic pure, avand si proprietati antivirale, fiind mai cu seama indicata in cazul persoanelor care au o dieta ce abunda in proteine, grasimi sau zahar, deoarece curata arterele.

ideal ar trebui sa fie consumata zilnic, mai ales atunci cand mancam carne gatita la temperaturi inalte, pentru ca anuleaza efectele cancerigene ale acesteia.

Varza

Aceasta leguma este o sursa excelenta de Vitamina okay si C, o portie mica cam cat o cescuta oferindu-ti 91% din cantitatea zilnica recomandata de Vitamina ok, 50% din cea de Vitamina C, fibra, mangan, Vitamina B6, folati si nu numai, toate aceastea cu numai 33 de calorii. In plus, iti ofera mai multa Vitamina C decat o portocala.

Antioxidantii continuti lupta cu radicalii liberi inainte ca acestia sa actioneze asupra ADN-ului, dar incurajeaza si procesul natural de detoxifiere al organismului.

Cercetatorii cred ca plantele din familia cruciferelor sunt cele care protejeaza cel mai bine de most cancers. Multe cercetari arata ca incidenta cancerelor de plamani, colon, san, ovare sau vezica este mult mai mica in randul persoanelor care consuma multe legume din aceasta familie.

Varza tine si oasele puternice, amelioreaza reactiile alergice, cut back inflamatiile si are beneficii la nivel gastrointestinal. Ca urmare a faptului ca varza are un nivel mare de glutamina, ajuta la tratarea catorva tipuri de ulcer, fiind insa benefica si sistemului cardiovascular.

In medicina chineza, varza este folosita pentru tratarea constipatiei, racelilor, tusei, depresiei si iritabilitatii, dar si a ulcerelor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Legume obligatorii in alimentatia ta

Lasă un răspuns